Här är jokrarna i schlager-SM

MUSIK

Tre av de hemliga platserna i Melodifestivalen 2006 redan klara

1 av 3 | Foto: Magnus Carlsson blir en av jokrarna i Melodifestivalen 2006. ”Jag älskar Melodifestivalen”, säger han.

Magnus Carlsson, 31, får en av SVT:s hemliga jokerplatser i Melodifestivalen – och två av de andra går till Rednex och Jerry Willams, 63.

Han har varit med i Melodifestivalen fem gånger med Barbados och Alcazar. Enligt flera källor planerar Magnus Carlsson nu att sparka igång sin solokarriär i tävlingen.

–Jag har inte planerat så långt, men jag älskar Melodifestivalen. Vi får se om det går som soloartist, sa Magnus Carlsson i samband med Alcazars sista spelning.

Efter att de 28 bidragen till Melodifestivalen blev klara i onsdags uppger flera källor att han kommer att ställa upp som joker.

Nytt album

–Just nu sitter Niklas Strömstedt och Anders Glenmark och skriver till Magnus nya album. Det blir samma upplägg som för Lena PH och Orup, där ett team som skriver på nya albumet också skräddarsyr en låt till Melodifestivalen, säger en källa i branschen.

”Magnus testar”

Magnus Carlssons manager Mathias Andersson vill inte kommentera uppgifterna.

–Magnus testar och känner sig lite för. Många låtskrivare har hört av sig och han har fått många förfrågningar om Melodifestivalen, säger han.

Enligt uppgifter från initierade källor med insyn i Melodifestivalens jokerarbete är också Rednex och Jerry Williams aktuella som jokrar.

Läs mer

Susanne Nylén, Tobias Lindner, Dan Panas