Titta: Mikael Persbrandt i ny rapvideo

MUSIK

Skänker stjärnglans till solodebut

1 av 4

Efter skandalhöst och selfiedagbok: Nu är Mikael Persbrandt med i en musikvideo.

Solodebuterande producenten iSHi står för låten.

Persbrandt bryter av med kraftpepp på svenska.

Den som följer Mikael Persbrandts karriär behöver sällan bli uttråkad. Förrförra veckan kunde Nöjesbladet berätta att han lämnar ”Beck”-filmerna, och efter ”Hobbit”-kapningen ska han ta utländsk revansch med en roll i Guy Ritchies Hollywoodfilm ”Knigths of the roundtable: king Arthur”.

Den 50-årige skådespelaren lär också vara påtänkt för flera amerikanska tv-serier. Samtidigt har Persbrandt börjat lägga upp personliga Youtubeklipp – från rakningen i bakrummet till fotbollsläktaren – med färgade filter på.

Mitt i rapvideon

Nu medverkar han i ett nytt sammanhang, i den svenske rapparen iSHis musikvideo till debutsingeln "Push it", där han med en tydligt teatralisk och något aggressiv röst reciterar några rader på svenska. ”Nu tarvas kraft / Nu fordras styrka / Du har det i dig / Låt det bryta fram” säger han bland annat.

Inte första gången

I videon, som släpps i morgon, avbryts låten mitt i för Mikael Persbrandts insats. Mot flimrande svartvitt och med en trädallé i bakgrunden läser skådespelaren sina rader, med blicken mot kameran. Sen fortsätter iSHi att rappa på engelska. Sekvenserna som Nöjesbladet kan visa ger en försmak av   Persbrandts insats i projektet.

Det här är inte första gången som Mikael Persbrandt medverkar i en musikvideo. För ett år sedan syntes han i tidigare Kartellen-medlemmen Maskinistens (Jerry Solfeldts) video till hårdrockslåten ”Parasit”.

Persbrandt är också vän och dramamentor för Sebastian ”Sebbe Straxx” Stakset, som fortfarande ingår i hiphopgruppen Kartellen.

Svensk producent & Pusha T

iSHi är en 34-årig artist och producent från Stockholm, född Eshraque Mughal. Han började producera svensk hiphop redan som 17-åring och har tillbringat mycket tid i Storbritannien.

Usher, Avicii, Cheryl Cole, Lazee och Emeli Sandé finns på iSHis samarbetslista. Bakom hans första solosingel ”Push it” medverkar Tinie Tempah och Pusha T.

Nöjesbladet söker Mikael Persbrandt.

ARTIKELN HANDLAR OM