Musik

Lisa Ajax: Funderar på att sluta skolan

Av: 

Ann Edliden

MUSIK

Så förvaltar Idolvinnaren vinstpengarna från TV4

Ett ögonblick Lisa Ajax... Idolvinnare som spelar på Kägelbanan i Stockholm i kväll

– Det har varit en jättekul turné hittills. Jag var i Gislaved i fredags och sedan i Sälen i lördags. Jag var så himla nervös innan, så jag typ skakade.

Hur hinner du med både skolan och musiken?

– Det kan ju bli lite stressigt och ibland känner jag att jag kanske borde sluta skolan. Men jag vill ta studenten och jag vill heller inte gå om ett år. Så därför pluggar jag stenhårt, men det är mycket att ta igen eftersom jag missade en hel termin i höstas under Idol. Jag fokuserar mest på att få godkänt, det räcker för mig.

Vad säger dina klasskompisar?

– Jag hann bara gå två veckor med dem innan jag kom med i Idol. Men jag tyckte vi kom varandra ganska nära på så kort tid. De behandlar mig bara som Lisa, inte som ”Idolvinnaren”. Jag kan verkligen vara mig själv, det är jätteskönt.

Vad har du gjort med vinstpengarna på 500 000 kronor?

– Jag har inte gjort någonting riktigt, det är mamma som får ta hand om det. Senare kommer jag nog att köpa några nya scenkläder, men jag har helt enkelt inte haft tid. Vi kommer att spara pengarna och se vad man ska lägga dem på i framtiden.

Vad tycker du om att du inte fick spela in ett helt album, till skillnad från tidigare Idolvinnare?

– Jag kommer att spela in ett album, men inte just nu. Jag har spelat in en EP och kommer att jobba med samma människor när vi gör albumet. Jag kör fullt ut med musiken, i stället för att vänta för då kanske det är för sent. Och jag vill vara med i själva skrivandet. Jag vill inte skriva en hel låt själv, men jag vill sitta med när man kommer på idéer och bidra till skapandet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert: