Tim ”Avicii” Bergling död

Uppgifter: Nytt Avicii-album släpps i år

Av: 

Mikaela Somnell

MUSIK

Avicii lämnade över 200 osläppta låtar vid sin död.
Nu kan Nöjesbladet berätta att stjärnans familj suttit i hemliga möten med skivbolagsrepresentanter – och att ett album kan komma redan i år.
”Det var ärligt talat Aviciis bästa musik på många år”, har skivbolagschefen Neil Jacobs tidigare sagt i en intervju i Variety.


Uppdatering 211012:

Håkan Hellström spelar på Aviciis minneskonsert mot psykisk ohälsa


Nöjesbladet har tidigare rapporterat om att Tim ”Avicii” Bergling hade ett nytt album redo för release, men som inte hann släppas innan hans död.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet står det nu klart att ett nytt album kommer senare i år.

Stjärnans familj ska ha träffat skivbolagsrepresentanter och samarbetspartners och enats i att ett album släpps innan årets slut.

Arbetet med plattan pågår just nu, över 200 låtar ska finnas att gå igenom och man ska ta beslut om vem eller vilka som ska vara producenter.

I en intervju med tidningen Variety berättade skivbolagschefen Neil Jacobs på Geffen Records strax efter Tim Berglings död att han hade jobbat med det album som innan stjärnans död var tänkt att släppas i år.

I intervjun, som publicerades strax efter Berglings bortgång, berättar skivbolagschefen att han planerade att träffa Berglings familj för att diskutera hur de skulle gå vidare med det ännu ej släppta albumet.

Förtegen om musiken

Neil Jacobs började arbeta med Avicii redan när han gjorde ”Levels”, låten som gjorde Tim Bergling till internationell superstjärna.

Enligt Jacobs hade han och Bergling pratat i telefon bara två dygn innan stjärnans kropp hittades i Oman.

I intervjun säger han också att Tim Bergling hade en lista på musiker han önskade skulle medverka på skivan, men är förtegen med vilka som dyker upp på plattan.

– Tim hade en lista på personer som han hoppades att vi kunde få med på skivan. Det var faktiskt det sista vi pratade om, säger han.

Vill inte avslöja soundet

Han vill inte heller avslöja soundet på nya albumet, men säger att det var stjärnans ”bästa musik på många år”.

2016 meddelade Bergling att han slutar turnera som en följd av sina hopande hälsoproblem. Den 20 april 2018 hittades han död i Oman där han befann sig på resa med vänner.

Nöjesbladet har pratat med Tim Berglings presskontakt Ebba Lindkvist som uppger att hon inte känner till planerna om det nya albumet.

Nöjesbladet har även sökt Universal Music utan framgång.

Om Avicii

Tim Bergling som senare kom att gå under artistnamnet Avicii började experimentera med elektronisk musik på sitt pojkrum på Östermalm i Stockholm under tonåren.

I slutet av gymnasiet började han få stora framgångar med sin musik tillsammans med sin dåvarande manager Arash ”Ash” Pournouri.

2011 fick han sitt stora internationella genombrott med låten ”Levels”.

Bergling räknas som en av grundarna till musikstilen EDM (Electronic dance music) och har jobbat med artister som Madonna och Wyclef Jean.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så blev Avicii Sveriges största världsstjärna

ÄMNEN I ARTIKELN

Tim ”Avicii” Bergling död

”Avicii” Tim Bergling