Metaltown ställer in 2014

MUSIK

Hårdrocksfestivalen hänvisar till den hårda konkurrensen

1 av 3 | Foto: Papa Emeritus II ”Papa Emeritus II”, sångare i ”Ghost, uppträder på ”Metaltown 2013”.

Nej, det är ingen dödsruna.

Men Metaltown avslöjar nu att de beslutat sig för att skrota festivalen nästa sommar.

I stället satsar de på att komma tillbaka 2015.

Det är på sin Facebook-sida som Metaltown ger det dystra beskedet.

– Under de senaste månaderna har vi jobbat hårt för att spika allt inför Metaltown 2014. Men tiden går och vi har inte en värdig headliner, skriver de.

De hänvisar också till den hårda konkurrensen i sommar. Metallica och Slayer spelar på nya festivalen Sthlm fields, Iron Maiden kommer till Bråvalla och Black Sabbath spelar på Sweden rock. De är bara några av alla giganter som besöker Sverige nästa år.

– Vi går mot en av de tyngsta metal-somrarna Sverige bevittnat under de senaste åren. Vi vill inte göra något halvhjärtat och har därför beslutat att göra uppehåll under 2014 så att vi kan omgruppera och förbereda vår comeback. Starkare än någonsin.

Festivalen lovar att göra comeback 2015.

– Slutligen vill vi tacka alla er metalheads som har kommit till Metaltown och headbangat med oss genom åren. Detta var inget lätt beslut att fatta, men det enda rätta med tanke på omständigheterna. Vi ser fram emot att ser er alla igen 2015!

Tuff kamp om hårdrockspubliken

Nöjesbladets hårdrocksskribent Mattias Kling tycker att Metaltowns beslut är klokt.

– Det är såklart tråkigt men jag förstår varför de väljer att göra så här med tanke på hur konkurrensen ser ut. De har haft svårt att locka de största artisterna på senare år, kanske för att lilla Kulturbolaget har svårt att konkurrera mot jätten Live Nation, även om de till viss del hjälper dem med artister.

Är det här ett smart sätt för dem att undvika att gå under för alltid?

– Ja, så är det ju. Det är en tuff kamp om hårdrockspubliken i sommar. Sen blev ju det nya området inte en succé för festivalen, många hårdrockare jag känner vägrar åka tillbaka efter kaoset för några år sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hårdrock