Vill göra upp i schlagern

MUSIK

Måns Zelmerlöw: Det är min dröm att få vara med

Förra året kämpade de mot varandra på scenen i "Idol".

Nu kan Måns, Ola och Agnes mötas igen - i Melodifestivalen.

-Det vore jättekul, säger Måns Zelmerlöw.

-Jag har skickat in fem låtar, varav jag har varit med och skrivit tre. Alla låtarna är soloframträdanden, alltifrån Jan Johanssen-ballader till rockigare tongångar, avslöjar Måns Zelmerlöw.

När Måns gick i grundskolan tittade han på Melodifestivalen i smyg och skulle aldrig berätta det för klasskompisarna.

"Min dröm"

-Då var det jättetöntigt, men den stämpeln har verkligen försvunnit. Nu är det min dröm att få vara med i Melodifestivalen.

Ola Svensson avslöjar att han är påtänkt för flera inskickade bidrag, men att det inte är klart än om han kommer att framföra dem om de kommer med.

-Det är 14 låtskrivare som vill att jag framför deras låtar. Hittar jag en låt som jag verkligen gillar så kör jag, men jag sjunger inte vilken schlagerdänga som helst.

Ola berättar att hans skivbolag peppar honom att ställa upp.

En reunion-fest

-De tror stenhårt på Melodifestivalen. Bland annat har G-son skrivit en jättebra låt som han vill att jag ska sjunga, men jag har inte lovat något än.

Aftonbladet berättade i torsdags att även "Idol"-vinnaren Agnes Carlsson har skickat in en låt. Kommer alla tre med blir det ett kärt återseende.

-Ja, det vore jättekul. Även Anna Book har skickat in bidrag tror jag, så det blir en riktig reunion-fest, berättar Måns om sin före detta "Let"s Dance"-partner.

Han vill tävla för Sverige

Ylva Niklasson