Bono kanske aldrig kan spela gitarr igen

Sångarens dystra besked på U2:s hemsida efter cykelolyckan

Det är ett sorgebesked för Bono – och hans fans:

U2:s sångare kommer kanske aldrig att kunna spela gitarr igen.

Det är i ett känslosamt meddelande på U2:s hemsida som Bono berättar att återhämtningen efter cykelolyckan i Central Park, New York, i höstas går långsammare än han hoppats.

– Det har varit svårare än jag trott... När jag skriver detta är det inte säkert att jag kommer kunna spela gitarr igen. Bandet har påmint mig om att varken de eller resten av civilisationen står och faller med detta.

Bono berättar att han inte har några minnen av olyckan där hans överarm splittrades och han fick frakturer i ansiktet. Han har opererats och valt att ställa in alla framträdanden i början av 2015 för att koncentrera sig på sin återhämtning.

Titan-armbåge

Han skriver också att han kommer sakna gitarrspelandet.

– För nöjet, vid sidan av att skriva låtar. Men så har ju inte The Edge, Jimmy Page eller någon annan gitarrist man känner till en titan-armbåge som jag har nu?

– Jag bröt min hand, min skuldra, min armbåge och mitt ansikte, men den största skadan tog min irländska stolthet när det upptäcktes att jag under mina träningskläder bar gulsvarta cykelbyxor i lycra. Ja, LYCRA. Det är inte särskilt rock'n'roll.

Publisert: