Musik

Är det Ulrik Munther du har letat efter, Lionel Richie?

Av: 

Björn Berglund

MUSIK

Ett ögonblick...

... Ulrik Munther, 20, som valdes ut av Lionel Richie, 65, till att spela förband på soul-legendarens konsert i Globen den 22 februari.

– De hörde av sig till mitt bokningsbolag och frågade om de hade några akter som skulle kunna vara förband. De fick välja mellan några stycken och valde mig av någon anledning. Det är väldigt smickrande.

Varför fastnade han för just dig tror du?

– Det vet jag inte. Jag hoppas bara att de kommer vara nöjda även efter konserten. Jag har inte spelat på ett tag och jag har en massa nytt material som jag vill testa. Det här blir ett ypperligt tillfälle att prova på en ny publik.

Lionel Richie verkar gilla dig. Gillar du Lionel Richie?

– Han var ju som störst före min tid, men man har ju lyssnat på ”Hello” och ”All night long”. Hitsen har man i bakhuvudet. En bra låtskrivare och artist är alltid en bra låtskrivare och artist.

Är det nervöst?

– Inte än, men det blir man alltid. Det är alltid lite extra nervöst när man inte spelat på ett tag. Jag har aldrig varit förband förut heller. Det blir en utmaning.

Vet du vad du ska säga till honom när ni träffas?

– Hello, is it me you're looking for? Nej, jag har faktiskt ingen aning. Det är mer ett roligt tillfälle att komma ut och spela.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Lite tid och lite lugn. Jag är i slutskedet av min nya skiva och jag skulle vilja ha tid att pilla med den lite extra.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % på kläder och inredning!

Åhlens

Publisert: