Titiyo drar ut på Sverigeturné - första gången på sju år

1 av 3
Titiyo.

avJulija Sidner

MUSIK

Titiyo har inte turnerat på sju år.

Nu hoppas hon på en bredare publik.

–Jag tillhör Sverige och Sverige tillhör mig, säger hon.

För några år sedan hade titeln folklig kanske inte varit det första ordet Titiyo skulle använt om sig själv. Men efter att ha deltagit i program som ”Så mycket bättre” och ”Jills veranda”, känner Titiyo att hon mött Sverige och låtit dem lära känna Titiyo, utanför skivsläppen.

– Det är klart att man vill känna sig uppskattad i sitt land och det har jag alltid gjort. Och nu har jag kanske klivit in i fler folkhem än tidigare, eller så klev jag in där redan med the man in the moon.

Första turnén på sju år

Titiyo gör en Sverigeturné för första gången på sju år. Den mångsysslade stjärnan har under perioden spelat över hela landet, men någon riktig turné har inte blivit av.

– Det är faktiskt första gången jag gör konserter för sittande publik. Det blir inte så åldersinriktat, jag tror att jag har en väldigt blandad ålder i min publik. Plus att nu har jag gjort en platta på svenska där texterna känns väldigt viktiga. Jag vill att dom ska berätta en historia, då känns det också som att man vill ha en publik som har möjlighet att koncentrera sig lite.

Album på svenska

Att albumet kom till på just svenska, har Titiyo programmet ”Så mycket bättre” att tacka för. Hon beskriver det som att hon under programmet upptäckte sig själv på svenska och blev väldigt bekväm i språket.

– När jag väl hade bestämt mig för att göra en platta på svenska så insåg jag att det fanns ett enormt skafferi att plocka ur. Vi kunde skriva om min uppväxt, Sverige, det fanns väldigt mycket att ta av.

”Ny upplevelse”

Titiyo har beskrivit den kommande turnén som en ’”en riktigt fet klubb, men i en mer sofistikerad form”. Med det menar hon såväl musikaliskt, som själva formen på turnén.

– Jo men det spänner nog, det kommer att vara en ganska suggestiv klubbkänsla i musik fast då på ställen som är mer sofistikerade, på teatrar och liknande. Det blir en ny upplevelse. Jag är faktiskt inte nervös, det känns bara jävligt kul. Jag har mycket att ge.

ARTIKELN HANDLAR OM

Titiyo Jah