Missy Elliott om stödet efter sjukdomen

Rapparen Missy Elliott är aktuell igen – med sin första låt på sju år. 

Men för bara några år sedan hade hon svårt att klara av vardagen.

Lil' Kim har alltid varit som min syster, säger hon om stödet efter sjukdomen i exklusiv intervju med Nöjesbladet.

Hon har sålt över 20 miljoner album runt om i världen. Nu släpper den femfaldigt Grammy-belönade rapparen Missy Elliott, 44, sin första låt som artist sedan 2008, singeln ”WTF (Where They From)”. Nöjesbladet har fått en exklusiv intervju med rapparen som har ett tydligt mål med den nya låten.

– Sången handlar om att få människor att dansa. Jag vill inte nödvändigtvis att lyssnarna ska fastna i texten. Jag vill att man ska känna låten och börja dansa. Förhoppningsvis kommer man inte att kunna sitta still, säger Missy Elliott.

”Pharrell är som en bror”

Låten är ett samarbete med artisten och producenten Pharrell Williams, 42, som hon lärde känna redan under gymnasietiden i Virginia, USA.

– Jag har varit i den här industrin i över 20 år. Jag och Pharrell var vänner redan innan världen ens visste våra namn. Han är som en bror för mig och är en oerhört inspirerande person. Det finns så många ord som kan beskriva honom. När man inte tror att man har någon kraft kvar får han mig att kämpa vidare, säger hon.

”Jag kunde inte skriva”

För sju år sedan drabbades Missy Elliott av sjukdomen giftstruma som påverkar sköldkörteln. När hon 2011 gick ut på twitter och berättade om sjukdomen hade hon genomgått en strålbehandling fast återhämtat sig. Men när det var som värst hade hon svårt att klara vardagen.

"Jag kunde inte skriva. Mitt nervsystem var så dåligt att jag inte kunde använda en penna", skrev hon på twitter.

I dag mår Missy Elliott bra men säger att hon måste se över sina sovrutiner.

– Jag är så hälsosam. Jag äter bra och försöker fortfarande lära mig att sova. Det är mitt enda problem just nu och det hör ihop med den här branschen vilket många andra artister kan intyga. Vi är uppe när alla andra sover. Vi går och lägger oss vid 8-9-tiden på morgonen. Sedan går vi upp ur sängen vid 14-tiden. Det är det enda jag måste lära mig, att få bättre sovrutiner, säger rapparen.

Stöttades av Janet Jackson

I Missy Elliotts vänskapskrets finns många kända namn och de fanns vid hennes sida även under den svåra sjukdomstiden.

– Jag har alltid fått mycket stöd, även under de stunder då jag inte har varit sjuk. Lil' Kim, 41, har alltid varit som min syster och jag har goda vänner i Mary J. Blige, Janet Jackson och Ciara. Jag har jobbat med så många artister och vi alla utvecklar starka band till varandra utanför studion. Alla har varit där för mig. Även fansen har funnits för mig. Jag kan inte tacka dem tillräckligt, säger hon.

Har skrivit musik till andra artister

De senaste åren har Missy Elliott haft fullt upp med att producera och skriva låtar till andra artister. Sedan musikkarriären tog fart kan hon bocka av namn som Whitney Houston, Aaliyah, Beyoncé, Mariah Carey, Timbaland och Jay-Z från listan över namn som hon har haft någon form av samarbete med.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN