Britney, här är ditt Sverige!

Publicerad 2011-06-02

Inför återkomsten – här är stjärnans största höjdpunkter

Britney kommer till Sverige – igen. För tredje gången ska världsstjärnan ge en konsert i landet. Hennes nya turné ”Femme fatale tour” har premiär i Sacramento, Kalifornien den 16 juni och exakt fyra månader senare, den 16 oktober, uppträder hon i Globen i Stockholm. De tidigare Sverige-besöken har kantats av hångel, skräpmat och nattliga promenader. Nöjesbladet har listat några klassiska Britney-ögonblick.

I Stockholm 1999.

1 november 1999

En ung Britney Spears besöker Sverige och den klassiska Cheiron-studion för att spela in musik tillsammans med producentteamet med Max Martin i spetsen. Flera fans möter upp utanför studion för att få autografer.

Inför spelningen i Globen 2000.

9 november 2000

Britney besöker Sverige och Globen. Inför konserten får 16-åriga Rebecca Cannerfelt intervjua Britney för Aftonbladet. I Intervjun förklarar Britney angående sitt förhållande med sångaren Justin Timberlake:

– Ja, jag är fortfarande oskuld.
 

I Sverige 2004 men nye pojkvännen Kevin Federline.

11 maj 2004

Britney gästar Sverige för en konsert. Hon bor tillsammans med då nye pojkvänen Kevin Federline på Hotel Rival på Södermalm i Stockholm. Under besöket i Sverige hittar Britney Spears och Kevin Federline ut till Djurgården i Stockholm. Snart ses paret hånglades och kramandes i gräset.

Paret gör också ett besök på smörgåsrestaurangen Sandys på Östermalm. Restaurangen spärras av med anledning av popdrottningens besök.

18 juni 2009

Britney Spears kommer till Sverige för ännu en konsert och hinner med att tillbringa tid i producenten Max Martins studio samt att ta med barnen Sean Preston och Jayden James på en shoppingrunda på köpcentret Nacka Forum. Till lunch tar hon en fläsknoisette black & white, med rödvinssås och bearnaisesås, stekt potatis och vatten.
 

Ute på promenad i Stockholm 2009.

21 juni 2009

Britney Spears och pojkvännen Jason Trawick tar en promenad genom Stockholmsnatten tillsammans med Britneys söner.
 

Så bra har Britney varit:

Britney showar i Globen.

Globen, 13 juli 2009,

”Hon är bättre än på länge och hennes comeback ett mäktigt spektakel men Britney Spears dränks nästan i sin egen show.”, skriver Nöjesbladets recensent Jenny Seth.
 

I Globen 2004.

Globen, 11 maj 2004,

”Långa stunder liknar hon bara en osäker tjej som befinner sig på fel plats vid fel tillfälle och dessutom med alldeles för lite kläder på sig.”, skriver Nöjesbladets Markus Larsson.
 

I Göteborg 2000.

Scandinavium, Göteborg,

7 november 2000, Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

”Både danser och monologer känns robotartade och onaturliga. Ett otvetydigt tecken på dåligt engagemang, hävdar jag.”, skriver Per Bjurman.

ANNONS