Bli en deckarkaraktär och annat du kan buda hem i ”Musikhjälpen”

1 av 6
Camilla Läckberg.

avJohanna Westergård

MUSIK

Vill du att ditt namn förevigas som en karaktär i Camilla Läckbergs nästa deckare? Eller är du sugen på Måns Zelmerlöws akvarium, eller en tavla med Lena Philipsson?

Då är det bara att börja buda.

I vanlig ordning är det flera kändisar som auktionerar ut prylar och tjänster till svenska folken för att samla in pengar till Sveriges radios ”Musikhjälpen”. I år går pengarna till förebyggande av klimatrelaterade katastrofer.

Julklapp till hennes fans?

En som vill hjälpa till är deckarförfattaren Camilla Läckberg. Den som bjuder högst får en karaktär i hennes nästa deckare uppkallad efter sig – med för- och efternamn. På måndagsmorgonen var auktionen uppe i 16 300 kronor.

”Wow! Auktionen på Musikhjälpen där man kan buda hem att få sitt namn till en av karaktärerna i min nästa deckare - är redan uppe i 15.000! Så roligt och fortsätt buda går till ett fantastiskt ändamål!” skrev Läckberg på Instagram tidigare på morgonen.

Om du inte är sugen på att vara en deckarkaraktär kan du alltid köpa en fototavla av Lena Philipsson. Det är hennes ex Pierre Leander som säljer tavlan. Bilden har han själv tagit på Gran Kanaria tidigare i år. I beskrivningen skriver han ”Kanske en fin julklapp till något av Lenas fans? Fotografiet är aldrig tidigare publicerad och den finns bara i ett exemplar.” Auktionen var på måndagsmorgonen uppe i 3050 kronor.

Mumsiga middagar

En annan som vill samla in pengar till ”Musikhjälpen” är Måns Zelmerlöw. Han auktionerar ut sitt akvarium – som han älskar men inte har tid för, skriver Sveriges radio.

Andra saker du kan buda hem under ”Musikhjälpen” är exempelvis en tacokväll med Miriam Bryant, att få käka vikingajulbord med E-type och Saga Noréns använda t-shirt från "Bron”.

"Musikhjälpen" startade i går och pågår till den 19 december.