Sandelin: Jag ramlade ihop

MUSIK

Fördes akut till sjukhus med svåra bröstsmärtor

1 av 2 | Foto: jobbar mycket Christer Sandelin kollapsade av stressen. Läkarna konstaterade att han drabbats av hjärtmuskelinflammation. - Jag jobbar mer nu, som låtskrivare, än jag gjorde som artist, säger han till Aftonbladet.

Det har varit en tuff vår för artisten och låtskrivaren Christer Sandelin, 40. I fredags tog stressen ut sin rätt.

Han föll ihop i sitt hem med svåra bröstsmärtor och åkte akut till sjukhuset.

Läkarna på privata Sophiahemmet i Stockholm ställde diagnosen hjärtmuskelinflammation.

– Det här är en varningsklocka. Jag måste ta det lugnare i fortsättningen, säger Christer Sandelin till Aftonbladet.

De närmsta veckorna har han ordinerats vila och stillhet. All form av träning och fysisk aktivitet är strängt förbjuden. Eftersom hjärtat kan skadas ännu mer av påfrestningar.

Stressrelaterat

– De vet väl inte vad det beror på annat än att det är stressrelaterat. Jag syns inte så mycket i medierna längre. Men jag jobbar mer nu, som låtskrivare, än jag gjorde som artist, säger Christer Sandelin.

Misstänkte hjärtinfarkt

För några år sedan startade han hitmakar-bolaget Sprinkler Productions tillsammans med Tommy Ekman från Freestyle. Under våren har de bland annat snickrat låtar åt australiska Bachelor Girl. Gruppen slog igenom 1999 med låten ”Buses and Trains”.

Men den senaste tiden har Christer Sandelin känt sig trött och plågats av ett tryck över bröstet. I fredags morse gjorde det så ont att han trodde att drabbats av en hjärtinfarkt.

– Jag ramlade ihop när jag skulle kliva ur sängen. I det läget känner man sig ganska liten.

Ställt in tv-show

Sandelin stannade hela dagen på sjukhuset för provtagning och observation, men fick sedan åka hem. Resten av sommaren tänker han tillbringa med familjen i sommarstugan i Roslagen.

– Tommy får sköta låtskrivandet själv i några veckor. Jag skulle ha varit med fyrans program från Gröna Lund också, men det har jag ställt in.

Katarina Sternudd