Uggla gör allt för att irritera

1 av 2 | Foto: smaklös och populistisk Magnus Uggla gör allt för att provocera och retas när hans krogshow flyttar till Stockholm. Han driver med det mesta - även sig själv och oftast blir det en underhållande show.
MUSIK

Vill du göra Magnus Uggla glad?

Bli arg på honom.

Åh, vad han vill irritera. Därför sjunger han att han vill slå Laila Freivalds. Därför har han tre tjejer som strippar på scen. Allt för att sälja varumärket Magnus Uggla.

Krogshowen från Göteborg flyttas till Stockholm och är i stort likadan.

Borta är den tykna hatlåten "Goa gubbar" om göteborgare. I stället har Uggla och Calle Norlén skrivit en ny text till "Jag mår illa".

Vill ge politikerna stryk

Nu heter den "Slå dom" och Uggla räknar upp alla partiledare plus några till politiker och kändisar som han vill ge stryk.

Inte fyndig eller rolig, men genom att vara smaklös och populistisk hoppas Uggla reta någon. Allt för att sälja skivor och biljetter.

Magnus Uggla är duktig på reklam. Och han gör en oftast underhållande krogshow, som inleds med att en kyrkokör sjunger en hyllning till Magnus. "Varning på stan" görs akustiskt i Bellmans stil, och han hinner både spotta på publiken och håna den.

Har du kritik mot Uggla? Han kommer själv med mer. Driver om vilken diva han är och hur mycket pengar han tjänar. Om att alla hans melodier låter likadant och texterna är meningslösa. Vad kan en stackars kritiker tillföra?

Skämtar som en pissmyra

Men han bjuder på sig själv med mycket självironi. Den proffsiga showen bjuder på skratt. De flesta av hans provokationer är harmlösa eftersom han inget tycker och bara vill narras.

Hans arbetsmetod är pissmyrans. Myggans.

Stick som kliar.

Best in show

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM