”Hon slet och drog i min tunga”

MUSIK

"Idol"-Kishtis udda lektioner - en plåga för Painsångaren

1 av 2 | Foto: LyCKOSAM MED "HOKUS-POKUS" Peter Tägtgren i Pain tog sånglektioner hos Kishti Tomita - och fick några märkliga upplevelser. "Men det hjälpte absolut", säger han.

Darin och Daniel får stenhårt sällskap.

Painsångaren Peter Tägtgren fick sånglektioner - av "Idol"-Kishti.

- Hon slet och drog i min tunga, säger Peter Tägtgren.

Som sångare i hårdrocksbandet Pain har Peter Tägt ren gjort succé med sin hybrid av gitarrer och syntriff. Ljusår ifrån tv-program "Idol 2004" - kan man tro.

Men inför nya skivan "Dancing with the dead" fick Peter Tägtgren sånglektioner av "Idol"-juryns Kishti Tomita. Väldigt handgripliga sådana.

"Skumma saker"

- Hon har ganska mycket skumma saker för sig. När jag berättade att jag ofta får kväljningar efter att jag sjungit så började hon slita och dra i min tunga - som muskelträning. Hon drog ut tungan tio centimeter längre än vad jag trodde var möjligt, tills den bara hängde där, säger Peter Tägtgren.

Drar i tungan ofta

- Jag fattade ingenting först. Jag trodde att det bara var en massa hokus-pokus, men jag märkte resultat direkt.

Så det hjälpte?

- Absolut! Innan jag ska sjunga live nu så går jag undan och sätter mig och drar och mjukar upp tungan så mycket jag bara kan. Faktum är att jag både mår bättre och sjunger bättre nu.

Sångcoachingen, inriktad på psykologi och muskeluppmjukning, med Kishti Tomita tog Peter Tägtgren på direkt uppmaning av sitt skivbolag.

Pain ser ut att upprepa succén med sina tidigare skivor. Förhandsintresset är stort, och singeln "Same old song" gick just in på finska singellistans tionde plats och säljer bra även i Sverige.

- Jag blir lite rädd, det ser nästan för bra ut. Nu kan jag bara vänta på att allt ska gå åt skogen, det är så jag funkar, säger Peter Tägtgren.

Premiärlyssna på Pains nya album

Släpper nytt album om en knapp vecka

Martin Söderström