”Det är en helt perfekt poplåt”

First Aid Kit.
First Aid Kit.

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

First Aid Kit

My silver lining (singel)

Columbia/Sony

POP First Aid Kits första singel från skivan ”Stay gold” inte bara rullar fram längs amerikanska asfaltsvägar. Den växlar mellan att studsa, sväva och galoppera.

”My silver lining” är en helt perfekt poplåt.

Den är så bra att jag inte vill lyssna på något annat. Bara trycka play, rewind, play, rewind ända till Störningsjouren ringer på dörren. Då ska jag spela låten också för dem.

För Klara och Johanna Söderberg låter nu inte bara bättre än någonsin. De låter större än någonsin – mer än någonsin.

Tillsammans med producenten Mike Mogis, som också producerade systerduons förra skiva ”The lion’s roar”, låter First Aid Kit fluffiga gitarrer och Omaha Symphony Orchestras stråkar mötas i en ursnygg förening. I en och samma låt finns ett dussin melodier som alla låter som om de legat gömda mellan skivorna i varsin vinylback i Nebraska. De har nu blåst fyrtio års skivbörsdamm av sig och spritter av längtan att ge sig ut på närmaste bar.

First Aid Kit fortsätter att låta den klassiska americanan ta omvägarna förbi flickrummen i Enskede. ”My silver lining” är Svedmyramericana i sin allra renaste form. First Aid Kit nöjer sig inte längre med att bara kittla våra drömmar om det stora landet i väst – de öppnar upp nya världar att bli läskad av.

”I won’t take the easy road” sjunger Klara och Johanna Söderberg och jag vill bara hoppa in i en bil och köra efter First Aid Kit ända in i öknen.

Fotnot:

”My silver lining” finns ute nu. Albumet ”Stay gold” släpps den 10 juni. Här kan du lyssna på singeln.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN