Post Malone

Post Malone levererar felfri känsla och humor

Av: 

Natasha Azarmi

Post Malone vet onekligen hur man tar sig an en publik.
Post Malone vet onekligen hur man tar sig an en publik.

MUSIK

LOLLAPALOOZA Post Malone är en strålande liveartist. Rapparen gör en festivalens mest rörande spelningar med sin känslosamma sång och inbjudande personlighet.

Betyg: 4 av 5 plus
Post Malone
Plats: Tower Stage, Lollapalooza, Stockholm. Publik: Hela festivalen. Kan inte vara mindre än 40-50 000 personer på plats. Längd: 70 minuter. Bäst: ”Stay”, ”Rockstar” och ”Congratulations”. Sämst: Det blir rätt stelt när huvudpersonen får sällskap av stjärnskottet The Kid Laroi under låten ”Wasting angels” och publiken knappt reagerar.


Folk bokstavligt talat rusar till scenen. ”Spring!” skriker de.

Post Malone är en omåttligt populär huvudakt, men han är ingen glamorös sådan. 26-åringen från New York kliver upp i kortärmad skjorta och knälånga shorts. Och med en röd plastmugg i handen. Den är fylld med öl och kommer att fyllas på flitigt under kvällens gång.

Det är just den sortens vardaglighet som gör att historierna om kändisskapets besvär sällan känns krystade eller skrytsamma.

Post Malone står helt ensam på scen och det är egentligen allt som behövs. Han tar sig an hela scenen, går fram och tillbaka och böjer sig ner över publiken. Ibland sätter han sig på knä, sluter ögonen och sjunger från hjärtat. Eller tar sig för huvudet i desperation medan han levererar de rappa orden.

Han sjunger alltid med sådan kraft och styrka att man börjar undra hur han över huvud taget kan ha någon röst kvar.

Austin Richard Post, som han egentligen heter, har en tendens att låta ojämn på skiva. På varje album finns spår som lika gärna går att skippa. Men inte live. Rapparen vet precis vilka låtar han ska spela för att hålla publiken engagerad från start till slut.

Lika viktig är personligheten, den är spontan, sprallig och säregen. Vare sig han berättar om musiken eller höjer en skål är Post Malone noga med att alltid prata med sin publik efter varje låt. Vid ett tillfälle får han syn på någon i folkhavet och utbrister ”Oj, vad lång du är!”.

Det skapar en genuin känsla av närhet.

Men spelningens bästa ögonblick kommer när Post sätter sig ner med sin akustiska gitarr för att spela balladen ”Stay”. Men han får inte ihop det och bjuder upp Alfred ur publiken för att spela i stället. ”Låter bra för min del. Jag älskar dig, Albert”, säger huvudpersonen när Alfred testat på strängarna.

Sedan går han runt på scenen med en cigarett i handen och låter den raspiga rösten fyllas av fullkomlig förtvivlan.

Det är en fin stund som fångar Post Malones jordnära artisteri.


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Du beställer den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Hårdrockarens guide till festival- och konsertsommaren 2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Post Malone

Lollapalooza

Musik

Musikrecensioner

Liverecensioner