Biljetterna till Metallica redan slut

Båda konserterna utsålda

Utanför Globen började köerna efter Metallica-plåtar ringla redan i fredags.
Utanför Globen började köerna efter Metallica-plåtar ringla redan i fredags.

Trycket var stenhårt.

Biljetterna till Metallicas två konserter i Stockholm tog slut direkt.

Tusentals besvikna fans blev utan plåtar.

– De sålde slut på en halvtimme, säger Ticnets vd Mats Brandt.

Metallica spelar i Sverige i mars nästa år.
Metallica spelar i Sverige i mars nästa år.

Precis som i fallet med AC/DC härom veckan blev trycket för att få tag på biljetter till Metallicas sverigekonserter stenhårt. Utanför Globen började köerna ringla redan i fredags. Men till ingen nytta. Biljetterna till de bägge spelningarna på Globen i mars nästa år gick åt som smör och tusentals fans besvikna fans fick finna sig biljettlösa.

– De sålde slut på en halvtimme, vilket var ganska väntat. Heta biljettsläpp brukar ta ungefär den tiden att sälja slut, säger Mats Brandt, vd på Ticnet till aftonbladet.se.

På arrangerande Live Nation säger man att det begränsade antalet biljettköp till sex stycken per person var en överenskommelse med bandet själva. Och det faktum att scenen på Metallicas turné kommer att vara placerad i mitten av arenan gjorde att man kunde släppa något fler biljetter än vad som hade varit fallet annars.

– I just det här fallet var det ett önskemål från artisternas sida. Det är svårt att säga om vi kommer att införa någon generell regel för begränsat antal biljetter i framtiden. Men visst är det ett sätt för att öka rättvisan och minska andelen biljetter som köps upp för vidare försäljning, säger Carolina Setterwall på Live Nation.

Hur gick det för dig?

Fick du tag på biljetter? Fick du inte?

Köade du utanför? Försökte du via nätet eller telefon?

Maila oss och berätta på den här adressen .

Lämna gärna dina kontaktuppgifter så att vi kan nå dig.

Publisert: