Musik

Keith ursinnig på Aftonbladet

Av: 

Niklas Strömberg

MUSIK

Stjärnan kräver ursäkt efter sågningen på Ullevi

”Det här är första gången” När Keith Richards fick läsa Aftonbladets recension av Rolling Stones-konserten på Ullevi den 3 augusti blev han rasande – och skrev ett brev till Sveriges kvällstidningar.
”Det här är första gången” När Keith Richards fick läsa Aftonbladets recension av Rolling Stones-konserten på Ullevi den 3 augusti blev han rasande – och skrev ett brev till Sveriges kvällstidningar.

Håll i dig.

Nu går Keith Richards till attack mot Aftonbladet.

Efter sommarens Sverigekonsert kräver Stones-gitarristen nu en ursäkt av recensenten Markus Larsson – som kontrar:

– Det kan han glömma.

Sågade Stones Aftonbladets recensent Markus Larsson står fast vid sin sågning: ”Att säga att konserten på Ullevi var bra är ett hån mot bandet självt”.

Efter att ha fått tvåor i betyg, vid Rolling Stones konsert på Ullevi den 3 augusti, kräver Keith Richards, 63, nu upprättelse – av Sveriges kvällstidningar.

– Jag måste stå upp för vår fantastiska publik i Göteborg och för alla fans över hela Sverige ... och säga att ni är skyldiga dem, och oss, en ursäkt, skriver Richards i ett brev som i dag publiceras i Dagens Nyheter.

Enligt tidningen är det Thomas Johansson på bokningsbolaget Ema Telstar som sett till att de svenska recensionerna översatts för gruppen, och att brevet nu lämnats över till DN.

Sexton tidningar

Också han ifrågasätter kvällstidningarnas betygsättning.

– Ta sexton dagstidningar i Norden. I Expressen och Aftonbladet får de en tvåa i betyg. I de andra får de från treor till toppbetyg. Kan fjorton tidningar ha totalt fel?, säger han till DN.

När Aftonbladets musikredaktör Markus Larsson, 30, som recenserade den omtalade Rolling Stones-konserten, får höra om brevet blir han först tyst, sen svarar han:

”Småpåvar”

– Vem som än ligger bakom detta, Keith Richards eller några småpåvar på Ema Telstar, är det en fantastisk komedi.

– Av respekt till det Rolling Stones har gjort tidigare kunde jag inte ge dem ett annat betyg. Att säga att konserten på Ullevi var bra är ett hån mot bandet självt.

Hur ser du på att Keith Richards kräver en ursäkt?

– Jag tänker inte be någon om ursäkt för min subjektiva åsikt. Det är Keith som borde be om ursäkt. Det kostar trots allt runt 1?000 kronor för att få se en rockstjärna som knappt klarar av riffet till ”Brown sugar” längre.

Lyssna på Rolling Stones här!

ANNONS

Fynda elektronik! Just nu pågår MediaMarkts stora SOMMARREA med tusentals kampanjprodukter!

Extern länk från Mediamarkt

Fynda här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sanningen bakom Bob Dylans första besök i Sverige 1966