Musikrecensioner

Pughs nyinspelningar funkar fint

MUSIK

Central rockfigur visar nygamla kvaliteter

PUGH

Opluggad (rock)

Pugh Rogefeldt sätter nytt ljus på tolv av sina kändare låtar genom att klä av och om dem, enligt det tidiga 90-talets väl beprövade unplugged-modell.

Med en spretig samling musiker – folk från The Ark, Atomic Swing och The Boppers samt duettgäster som Laleh och Stefan Sundström – tolkar Pugh om allt från tidiga klassikerna ”Dinga Linga Lena” och ”Bolla och rulla” till 90-talshiten ”Bröllopsklockor”.

Få versioner toppar originalen men Pughs låtar är så bra i grunden att de funkar fint även i den här återhållna formen. Ofta hålls de inte uppe av mer än akustisk gitarr och trummor. Särskilt de äldre numren gör sig bra så här, laddade som de är av den unika Pugh-skruv som är det främsta skälet till att denne man från Västerås allt oftare hålls fram som en av de verkligt centrala figurerna inom svensk rock.

Men det är faktiskt versionen av Grymlings ”Mitt bästa för dej” som stannar längst i minnet. I duett med Stefan Sundström lyckas Pugh skeva till den gamla svensktoppsdängan så att helt nya kvaliteter uppenbaras.

Håkan Steen

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Musik

/

Musikrecensioner

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikrecensioner