The Ark - vildare än någonsin

MUSIK

Aftonbladet var med när de spelade in nya videon tillsammans med fansen

The Ark bjöd in sina fans – till tidernas märkligaste musikal.

Innan artisterna slutligen slog sönder hela scenen.

Aftonbladet var med under den vilda videoinspelningen till nya singeln ”Father of a son”.

Foto: BJÖD IN FANSEN Ola Salo och publiken rockade på inspelningen av videon till nya singeln Father of a son , som släpps 19 augusti. Albumet In lust we trust kommer 26 augusti.

Mosebacke torg i Stockholm har nog aldrig varit så rött.

Fansen hade fått veta att det var färgerna lila, rött, orange och rosa som gällde för att få vara med i videon och klockan tolv i söndags samlades 120 färgsprakande statister i den soldränkta lunden.

Alla i mer eller mindre osannolika kreationer.

Några hade bandspelare med sig och bjöd på imponerande körversioner av ”It takes a fool to remain sane” och ”Echo Chamber”. Och deras energi behövdes.

Inspelningen blev flera timmar försenad och först runt kl 15 kunde de ta plats i Södra Teaterns mysröda stolar.

Autograf-förbud

Inspelningsledare Pontus Kläng dirigerar vant runt publiken i salongen och gör klart vad som gäller:

– Kom ihåg: Vi är här först och främst för att arbeta. Ni får absolut inte störa bandet och jaga autografer. Då åker ni ut.

Regissör Amir Chamdin, till vardags sångare i Infinite Mass, presenterar sin videoidé:

– Det ska vara en sorts musikal, lite drömsk. Låten är väldigt positiv, så det vore bra om ni är vildare än ni någonsin varit, säger han och får genast gehör för sin önskan.

Så, äntligen är det dags.

Kamera! Och playback!

Ola Salos sång hörs några sekunder i högtalarna innan trummorna dunkar i gång och det röda draperiet faller effektfullt till golvet. Publiken gungar, skriker och vrålar till den smittande ”halleluja”-refrängen. På scenen trängs de starka färgerna med neonskyltar, en jättelik mun(!) och en fyra meter lång, schackmönstrad baskagge. Och mitt i allt står fem rockande smålänningar i svarta skinnkläder.

– Fantastiskt. Vi är så stolta över er, att ni orkat vänta, säger en upprymd Jepson.

– Så här är det för oss ofta. Vi väntar, väntar, väntar... på att få rocka, fyller Ola Salo i, och hissas upp mot taket med meterhöga styltor på benen.

Inspelningen ballar ur

Långt senare, efter massor av tagningar, ballar allting ur. Helt sonika kraschas gitarrer och inredningen förvandlas till pinnved på sant rockmanér.

– Det här är den roligaste inspelning vi gjort. Tidigare har vi alltid varit själva. Men med den här publiken blev det ett jäkla tryck, säger trummisen Sylvester.

Först sent på natten är arbetsdagen slut. På en kvarlämnad skylt står det ”vote Ark for president!”.

Tja. Det hade garanterat blivit väldigt, väldigt roligt.

Björn Solfors