Succéshowen Viva la Pop på Sverigeturné

avJulija Sidner

MUSIK

”När man gjort något man är stolt över så vill man ju att så många som möjligt ska få chansen att se det”

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
Orups show ”Viva la pop” drar ut på Sverigeturné.

The show must go on.

I höst drar Orups show ”Viva La Pop” vidare från Göteborg och ut på Sverigeturné.

– Det här är nog fan bland det roligaste jag har gjort, säger Orup till Nöjesbladet.

Över 200 shower och 100 000 sålda biljetter, Orups show ”Viva La Pop” har varit en stormsuccé. Showen har spelats på både ”Hamburger börs” i Stockholm och nu senast på ”Rondo” i Göteborg.

– Det har gått skitbra helt enkelt, jag kan inte säga varför, men det har varit ett lyckorus för både oss och publiken varenda kväll liksom. Man går in i kaklet och tar ut sig varenda millimeter likadant varje gång. Det har varit över förväntan faktiskt, säger Orup till Nöjesbladet.

”Blir mer som en konsert”

Nu tar han ”Viva La Pop” till nästa nivå och i september väntar en Sverigeturné för showen.

– Vi har märkt att det inte bara är folk från Stockholm och Göteborg som besöker showen, utan naturligtvis även andra människor från övriga landet. Förhoppningsvis finns det många som kanske inte har haft varken tid, råd eller möjlighet att åka ner.

– När man gjort något man är stolt över så vill man ju att så många som möjligt ska få chansen att se det också. Det här blir inte en vanlig sittning, utan mer en konsert.

”Fan bland det roligaste jag gjort”

Orup har gjort massor av turnéer under sin karriär och redan efter tio föreställningar brukar han känna att det är dags att avsluta, men inte med ”Viva La Pop”. Föreställningen ändras ofta och har en friare form än vad han tidigare jobbat med.

– Det här är nog fan bland det roligaste jag har gjort. Jag tror att det kanske kan ha varit för att jag förut har tänkt att ”hur ska jag göra för att den här turnén ska passa in i det jag gör just nu”, då blir man lite begränsad. Nu har jag väl mer tänkt att jag ska göra det här precis som jag vill. Jag har jättelänge velat göra en sån här föreställning, men jag har väl inte trott att det räcker.

Räcker verkar dock vara det minsta det gör, turnén gör nämligen 24 spelningar över hela landet. Orup förväntar sig att stämningen kommer att vara densamma som på ”Rondo" och ”Hamburger börs”.

– Jag hoppas dels att vi lyckas översätta den här skitsköna stämning som vi har haft med publiken trots att det är en annan typ av lokal vi kommer att köra i nu, men också att det är många människor som kommer för att se oss per föreställning.

ARTIKELN HANDLAR OM