Uggla åker på turné i tält

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Det är alltid spännande och
häftigt att prova på nya saker

montage   bilden är manipulerad. Uggla får sällskap av Lena Ph, Cecilia Frode, Robert Gustafsson och Johan Rheborg på vägarna i sommar.  Det blir en helt ny grej , säger turnéledaren själv. Montage: PATRIK LUNDVALL
Foto: U HÖJER, P KJELLERÅS, S EKSTRÖM, SVT & L FERNVALL
montage bilden är manipulerad. Uggla får sällskap av Lena Ph, Cecilia Frode, Robert Gustafsson och Johan Rheborg på vägarna i sommar. Det blir en helt ny grej , säger turnéledaren själv. Montage: PATRIK LUNDVALL

Det var två år sedan sist.

I sommar ger sig Magnus Uggla åter ut på de svenska scenerna – eller snarare i ett tält.

Med sig har han Johan Rheborg, Robert Gustafsson och helgens schlagervinnare Lena Ph.

– Det blir en helt ny grej, det är alltid häftigt och spännande att testa.

Det har varit rätt tyst om Magnus Uggla efter att ”Klassiska mästerverk” släpptes 2002 och turnén samma år. Men i sommar lär han vara allt annat än tyst.

Då ger han sig ut på humorturné med bland andra Robert Gustafsson, Johan Rheborg och så helgens vinnare i schlager-SM: Lena Philipsson.

”Har sytt ihop det”

– När jag och Orup var ute på turné 1994 sa jag att det vore grymt att jobba med Rheborg och Gustafsson. Nu har vi äntligen sytt ihop det, säger Uggla.

”Tältprojektet: Jag kör – dom stör” kommer att gästa Göteborg, Kalmar, Varberg och Stockholm under fyra dagar och fyra föreställningar i respektive stad.

Föreställningen blir en kombination av musik, sketcher, humor och dans.

Magnus Ugglas del baseras framförallt på gamla klassiska Uggla-hits. Men det är inte omöjligt att han även lägger sig i underhållningsbiten.

”Älskar gamla hits”

– Många artister är trötta på att köra gamla hits jämt. Jag älskar det. Men jag har inte börjat tänka på vilka det blir. ”Kung för en dag” och ”Varning på stan” är väl givna. Sen får vi se hur vi lägger upp resten, jag tror det blir en blandning av allting, säger han.

Tältprojektet blir också första gången han jobbar ihop med Lena Ph som han menar är ”Sveriges grymmaste sångerska”.

”Underskattad”

– Hon har genomgått en förändring senaste fem åren. Jag tycker hon är underskattad som sångerska, folk ute i landet har inte fattat riktigt att hon är en av landets bästa sångerskor, säger han och fortsätter:

– Det känns bra att jobba med henne, jag tror vi kommer matcha varandra bra.

Hanna Nilsson

Publicerad: