Ulf Lundell går till ”Hitler”-attack mot Markus Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

...och påstår att Kristin Lundell kapat hans namn

1 av 5
Här är orden som fick Ulf Lundell att koka, från Larssons söndagssida i Aftonbladet 25/1-2014.

Ulf Lundell rasar mot Nöjesbladets profiler och kallar Markus Larsson för ”en giftig liten Hitler” – och påstår att Kristin Lundell kapat hans namn.

– På 70-årsdagen av befrielsen av Auschwitz, vilken tajming, säger Markus Larsson.

Ulf Lundell  har retat upp sig rejält på Nöjesbladets skribenter Markus Larsson och Kristin Lundell.

På sin blogg "Badger's drift" går författaren och rockartisten till våldsamt  anfall och kallar bland annat  Markus Larsson "en giftig liten Hitler". Orsaken till  Lundells raseri tycks vara att han känner sig träffad av Larssons formulering "gnällig rockblogg" i söndagens Nöjesbladet.

"En av de bästa artisterna"

Men "Kiruna-Hitlern" själv tar saken med ro.

– Som kritiker får man tåla rejäla snytingar, allt annat vore bara pajas. Lundell är en av de bästa och mest intressanta artisterna vi har. Mycket tack vare sin  mycket mänskliga och oberäkneliga natur. Och tänk om han skulle ge ut nya skivor med samma passionerade glöd som han uppenbarligen har när han bloggar. Då får vi snart lyssna på en ny "Längre inåt landet". 

Har du någonsin blivit kallad Hitler förut?

– Första gången, faktiskt. Inlägget publicerades på 70-årsdagen av befrielsen av Auschwitz, dessutom. Vilken tajming. Jag har sagt det förr, men säger det gärna igen: allt är Kalle Anka nu för tiden.

Kommer ni prata om det här i podden?

– Kanske det. Sedan ska man kanske inte exploatera vissa spektakel för mycket heller. Först och främst ska jag försöka varumärkeskydda mitt efternamn. Det går säkert bra. Finns ju inte så många som heter Larsson i det här landet.

"Vi Lundells har humor"

Ulf Lundell ger sig även på Kristin Lundell, som brukar höras tillsammans  med Larsson i Nöjesbladets podd "Larsson & Lundell". Ulf Lundell anser nämligen att hon kapat hans efternamn.

– Det är inte varje dag som man vaknar efter en god natts sömn och plötsligt är ifrågasatt i sin Lundellska identitet. Jag förutsätter dock att det hela är på skoj och tycker att det är ett roligt skämt. Jag skulle vilja säga att vi Lundells har humor men då får man väl bannor för det, säger hon.

Brukar ditt efternamn vara ett problem annars?

– Det är ett utmärkt efternamn som jag aldrig kommer att byta bort. När jag röstade i valet för några år sedan fick jag dock frågan om ifall jag var syster med Ulf. Det var ett kränkande övertramp som jag gärna tar en officiell ursäkt från valmyndigheten för. Jag har haft ögonkräm sedan jag var 12.

Fotnot: Veckans avsnitt av podden Larsson & Lundell kom ut i dag och hittas här

Publicerad: