– Jag fick i uppdrag av Daniel att skriva den

MUSIK

Elofssons kärlekshyllning klättrar på topplistorna

1 av 3 | Foto: Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
”Det var hedrande” När Daniel Westling ville ha en låt som hyllade hans kärlek till Victoria kontaktade han Jörgen Elofsson. Resultet blev ”When you tell the world you’re mine”. ”Det var hedrande att han kontaktade mig”, säger Elofsson.

ETT ÖGONBLICK

... Jörgen Elofsson, 48, som klättrar på låtlistorna med kärlekshyllningen ”When you tell the world you’re mine”, som framfördes på Victoria och Daniels bröllop i lördags.

Varför valde du duettparet Agnes Carlsson och Björn Skifs?

– Jag ville att det skulle vara ett oväntat par. Precis som jag tycker att Daniel och Victoria är. Sedan ville jag också att artisterna skulle ha en stark förankring i Sverige.

Berätta om låten!

– Jag fick i uppdrag av Daniel att skriva en låt till bröllopet. Han ville hylla och spegla sin kärlek till Victoria. Det var hedrande att han kontaktade mig.

Grät i kyrkan

Varför skrev du den på engelska?

– En låt kommer när den kommer och kommer den på engelska så är det så. Det passar i och för sig bra på något sätt för det var inte bara för Sverige de berättade om sin kärlek, utan för hela världen.

Hur var det att se framförandet på bröllopet?

– Jag var bjuden på bröllopet och såg den framföras live, jag satt och grät som alla andra. Det var väldigt känslosamt.

Hur känns det att låten klättrar rekordsnabbt på listorna?

– Folk kände tydligen så som jag hoppades att de skulle känna, att låten gick igenom rutan. Men jag är glad och Victoria och Daniel är glada. Sen har jag inte fler förväntningar.

”Alla är positiva”

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag ska komma ner på jorden igen. Det har varit så mycket respons på den här låten, jag är inte van vid det. Jag har fått så mycket feedback, folk ringer och släktingar jag inte hört av på 100 år hör av sig. Alla är väldigt positiva.