”Nästa Nivå”-löftet om sin tuffa uppväxt

avFrasse Levinsson

MUSIK

”Plötsligt kommer det tio poliser från ingenstans och bara slår honom”

1 av 6

Raptalangen ”Willow” från ”Nästa Nivå” gör succé på Spotify.

Bakom sig har han ett liv kantat av droger och kriminalitet.

– Jag påstår inte att jag har haft det svårare än någon annan. Jag försöker föregå som ett gott exempel. Det är inte grymt nåt av det där, säger William ”Willow” Fredriksson.

I våras upptäcktes raptalangen William ”Willow” Fredriksson, 19, av Sebbe Staxx, 29, som tog med honom till Paris för att spela in en låt i Nöjesbladets tv-program ”Nästa Nivå”. Nu har ”För er” släppts och på 10 dagar har den spelats över 200 000 gånger på Spotify.

– Det är drömmen. Varje dag jag kollar har den 30 000 fler spelningar. Och videon släpps i morgon så jag hoppas på det bästa. Kärlek till alla som fucking sprider, delar och gillar, säger Willow.

När Nöjesbladet träffar Willow är han i studion med Sebbe Staxx. De spelar in refrängen till en ny Kartellen-låt som Willow ska medverka på.

Fängelse och drogöverdos

I ”Nästa Nivå” har Willow berättat om sin tuffa uppväxt i Linköpingsförorten Lambohov. De senaste åren har han varit med om två särskilt jobbiga händelser. Först hamnade en vän till honom i fängelse.

– Jag sitter och softar och käkar med honom. Så kommer det tio poliser från ingenstans och bara släpar ut honom och slår honom. Det var sista gången jag såg honom. Sedan dess har han suttit inne, säger Willow.

Vad hade han gjort?

– Det behöver vi inte gå in på.

Sedan dog hans brors bästa kompis.

– Det var i vintras som de bara hittade honom överdoserad. Det var jävligt tråkigt. Han var en förebild för mig, säger Willow.

Hållit sig borta från kriminalitet

Själv har Willow hållit sig borta från droger och kriminalitet.

– Det är på grund av musiken. Jag ger mycket kredd till min bror som sa gå inte i sån där skit. Gå inte i de där spåren.

– Varför jag berättar de här historierna är inte för att jag påstår att jag har haft det svårare än någon annan. Det är mer ”gör inte det här”. Jag försöker föregå som ett gott exempel, säger han.

Vad vill du säga till de som växer upp i liknande områden som du?

– Satsa på skolan. Vi bor i Sverige med gratis skola och gratis universitet. Du har tillgång till allt här. Om du känner dig utanför, vart du än bor, du kommer ingenstans utan utbildning. Den måste prioriteras, säger Willow.

ARTIKELN HANDLAR OM