Jorden runt med Ale

MUSIK

Jaha, då har man rest runt jorden på en timme och 20 minuter.

Tack för det, Ale Möller.

Foto: KUL SHOW Ale Möller och hans världsorkester bjöd på en blandad och glad musikshow under turnéfinalen i går.

Regnet försvinner och upp på scenen kliver en leende Ale Möller i Carl Anton-hatt och linnekostym och bjussar på hela världen.

Världsorkestern består av musiker från olika delar av jordklotet. Och alla får sin tid i solen. Det betyder reggae från Senegal (med den studsande sångaren Mamadou Sene i spetsen) - som plötsligt övergår i indiska toner (sångerskan Maria Stellas) för att senare bli svensk rap ( Vincent Pontare, Robert Westin och - Ale Möller).

Mungigaduell

Mitt i en annan låt - jag har för mig att det är något indiskt igen men jag kan ha fel - stolpar Ale Möller fram och skriker:

- Nu blir det schottis! Det kan vara första gången här på jazzfestivalen som det händer!

Det kan det faktiskt.

Detta musikpaket har turnerat under juli och gårkvällens spelning var den sista. Varje spelning har blivit, om inte succé, så i alla fall nästan.

Det är en kul musikshow. Som när Ale, saxofonisten Jonas Knutsson, basisten Sebastian Dubé och volinisten Johan Hedin lirar mungiga.

Plötsligt låter de som Kraftwerk.

Imponerande duo

Keyboardisten Mats Öbergs sanslösa sångsolo (jo, man får kalla det så) med bara floskler på svenska, engelska, franska och tyska och är också en höjdare.

Under två av de tidigare spelningarna - Falun och Dalhalla - har Louise Hoffsten och Lasse Englund dykt upp som gästartister. Så också i går.

Imponerande duo. Det måste verkligen sägas.

Ale Möllers världsorkester

ARTIKELN HANDLAR OM