Blur återförenas

Damon Albarn: Det kändes rätt igen

Blur återförenas i sommar.

Det är första gången som alla originalmedlemmar i bandet spelar ihop sedan 2002.

– Det kändes rätt igen, säger Damon Albarn till NME.

Blur - back in the days Graham Coxon, Alex James, Damon Albarn, Dave Rowntree.
Blur - back in the days Graham Coxon, Alex James, Damon Albarn, Dave Rowntree.

Damon Albarn och Graham Coxon berättar för musiktidningen att de lagt alla konflikter bakom sig och att de ser fram emot att spela ihop igen i sommar.

2002 lämnade gitarristen Coxon bandet för att göra solokarriär.

– På något sätt känns det som om det finns något för oss att göra igen, vi är inte totalt meningslösa och poänglösa, vi har en orsak att existera, säger Albarn.

Det som finns inbokat är en stor konsert i Hyde Park, London, den 3 juli.

– Vi offentliggör nu något som pågått litegrann privat. För fansens skull och för de som är intresserade kan vi säga att något finns planlagt, säger Coxon.

Oklart om de kommer till Sverige

Albarn lovar fler spelningar i Storbritannien, men vill inte avslöja fler detaljer. Det är även oklart om de kommer göra några konserter i övriga Europa.

– Vi kommer att göra något i London för det känns vettigt, men vi kommer också spela i andra delar av landet, säger Albarn.

Ostfarmare

Blur-veteranerna har haft fullt upp de senaste åren. Albarn, 40, startade popgruppen Gorillaz med tecknaren Jamie Hewlett. Paret ligger också bakom den kinesiska operan ”Monkey: Journey to the West” som kan ses i London just nu.

Coxon, 39, har släppt tre soloalbum. Alex James, 40, skrev kritikerrosade boken "Bit of a Blur" och bor numera på landet och tillverkar ost.

Trummisen Dave Rowntree, 44, är politiker och kandiderar till det brittiska parlamentet för Labour.

Publisert: