Vägg av svett & värme

Publicerad 2014-03-10

Earl Sweatshirt får alla att dansa efter sin glödheta pipa

Han är hiphopvärldens mest hyllade 20-åring som lämnar efter sig en vägg av svett som kommer ta dagar att riva.

Hade det funnits en svärburk på ställena där Earl Sweatshirt spelar hade han fått gå dit och trycka ner hela gaget direkt. Den 20-årige Los Angeles-rapparen, tillika en av medlemmarna av hiphopkollektivet Odd Future, strösslar sina texter fulla med ord som skulle få en väluppfostrad församling att få blodstörtning.

Hetsar folksamlingar

Det är han förvisso inte ensam i musikhistorien att göra men Earl Sweatshirt har ändå på sin cv att han lyckades bli utskriven från den ungdomssvårdsskola dit hans mamma skickade honom under tonåren.

Thebe Kgositsile - som Greve Svettröja egentligen heter - upptäcktes av Tyler, the Creator och släppte förra sommaren sin kritikerrosade storbolags­debut ”Doris” (hans första skiva ”Earl” släpptes 2010 via Odd Futures hemsida). Nu drar han världen runt och hetsar folksamlingar tillsammans med dj:n Taco Bennett.

De två har ett välsmort samarbete med Taco som serverar beats och Earl Sweatshirt som låter sin ursnabba mun griljera låtarna. Tillsammans suger de varenda syremolekyl ur lokalen och lämnar efter sig en vägg av svett och värme.

Eldar på publiken

Som bäst blir det när de eldar på publiken och får den att dansa efter Earlens ständigt glödheta pipa. När mörkret i musiken får möta swaggen från två 90-talister från LA som en söndagskväll plötsligt befinner sig i Stockholm.

Kristin Lundell

ANNONS

Följ ämnen i artikeln