Skräddarsytt för tonåringar

avPer Magnusson

Veronica Maggio är precis som Ikeas kaffe och bullar

1 av 3 | Foto: MATTIAS PETTERSSON/ROCKFOTO
VARDAGSNÄRA TEXTER Maggio är en fena på att skriva om det som alla kan relatera till.

Veronica Maggios konsert på Popaganda är en skräddarsydd tonårsfest full av snedluggsrefränger.

Jag föredrar den kajal-gråtna efterfesten.

Veronica Maggio är popmusikens motsvarighet till IKEA:s magiska deal kaffe med kanelbulle för fem kronor. Erkänn - den sprejade bulldoften i svängdörrarna har dig vid hallå varje gång. På samma sätt är det med Maggios refränger.

Hon är en fena på att – med fiffiga tricks – skriva texter som ­alla kan relatera till. För vem har inte varit i taxin, i trappen, i hissen, i hallen?

Platsen för Veronica Maggios sista spelning i sommar kunde heller inte vara bättre. Kvällens öppningssång utspelar sig på klubben Trädgården ett stenkast härifrån och Satan i gatan under en vanlig Skanstulls-kväll.

Skriver om två saker

Konserten domineras av den minsta gemensamma nämnare-pop som präglar senaste albumet ”Handen i fickan fast jag bryr mig”.

Under ”Jag kommer” – när en tom bassäng fylls av dans med glittriga snoddar – når tonårsfesten sitt klimax.

Veronica Maggio säger att hon bara skriver låtar om två saker – fest och sitt ­krossade hjärta. När hon går på djupet med den senare känslan händer något. Som i darra-på-läppen balladen ”Snälla bli min”.

Bra remixer

Men allra snyggast är Massive Attack-myset i den nysläppta remixen av ­Låtsas som det regnar.

Maggio borde oftare åka till New York, stirra genom regniga fönsterrutor och ­anlita triphop-producenter. Ett framgångskoncept ­lika självklart som någonsin ­kaffe med kanelsnäcka.

ARTIKELN HANDLAR OM