Amy hoppas på allsången igen

MUSIK

Diamond: Det var den roligaste showen jag gjort

1 av 2 | Foto: skivaktuell och på gång Amy Diamond har många stängar på sin lyra. Hon släpper ny skiva, spelar isprinsessa och drar på turné med Diggiloo.

Jönköping. Hon har spelat in en ny skiva, gjort rollen som isprinsessa till nästa års julkalender och är en av huvudakterna i Diggilooturnén.

Ändå tycker Amy Diamond, 14, att våren varit ganska lugn.

-Det var mycket stressigare när jag åkte skridskor, säger hon.

Amy Diamond har precis slutat skolan för dagen när Aftonbladet träffar henne i Jönköping där hon bor tillsammans med sin familj. Och hon håller inte alls med om att våren varit jäktig utan ser sin karriär som vilket fritidsintresse som helst.

Yngsta någonsin

- Förut när jag tränade konståkning så var jag uppbokad sex gånger i veckan.

Nu är det mycket mindre.

Fast något speciellt är det ändå med vad hon gör. Hennes första singel "What"s in it for me" blev den tredje mest sålda i Sverige förra året och Amy är den yngsta någonsin att bli nominerad till en Grammis.

- Det känns jättekul att det finns folk som tycker min musik är bra, säger hon.

- Jag har alltid velat sjunga. När jag var typ fem år ville jag vara med i "Sikta mot stjärnorna" men man var tvungen att vara 16 så det blev inget.

Drar på turné

Den 24 maj släpper hon sitt andra album "Still me still now" och nu väntar en späckad sommar. Amy kommer att ge sig ut på vägarna med Diggiloo och hoppas på att "Allsång på Skansen" ska höra av sig.

- Det skulle vara kul om de vill ha mig igen. "Allsång på Skansen" var en av de roligaste showerna jag gjorde förra året.

Men först och främst ser hon fram emot att få sommarlov och åka på semester med familjen.

- Vi ska till Grekland två veckor i juni. Det ska bli kul. Sedan ser jag fram emot Diggiloo och att få umgås med mina kompisar.

Amy om...

Foto: Shakira och Wyclef Jean.

Mirjam Johansson