Fans rasar mot Taylor Swifts biljettpriser

”Riskerar att slå tillbaka mot popstjärnan”

Foto: Richard Shotwell / TT NYHETSBYRÅN
Taylor Swift väntas bli mångmiljardär på skyhöga biljettpriser
MUSIK

HOLLYWOOD.

Taylor Swifts kommande turné retar gallfeber på fansen.

Orsaken är de höga biljettpriserna.

– Jag brukade betala 1 200 kronor för en bra biljett. Nu kostar motsvarande plats 4 100 kronor, skriver en av dem på Twitter.

Prispolicyn går enligt New York Post ut över försäljningen till Taylor Swifts kommande ”Reputation”-turné.

Ingen av de 33 kommande spelningarna i Nordamerika, med start den 8 maj, fram till finalen i Arlington i Texas den 6 oktober har ännu sålts ut.

Det trots att biljetterna började säljas på Swifts födelsedag den 13 december. Det ska jämföras med popstjärnans turné 2015 som enligt rapporten ”sålde slut på minuter”.

– Så här långt har biljettförsäljningen varit en megabesvikelse, säger en källa inom musikbranschen till NY Post.

– Det finns hundratals, kanske tusentals, biljetter kvar till varje show.

Jay-Z och Rolling Stones

Men rapporten får mothugg i Billboard, där det uppges att de höga biljettpriserna mer än väl uppväger bortfallet i antal besökare.

Det heter till och med att Swifts turné är på väg att bli den mest lönsamma genom tiderna och att kurvor pekar på att popsångerskan kommer att sälja biljetter för sammanlagt 3,5 miljarder kronor.

Billboard konstaterar att Swift använder en strategi som tidigare Jay-Z och Rolling Stones utvecklat. Den innebär att man håller biljettpriserna höga och har platser tillgängliga ända fram till dagen före spelningen. Det bäddar inte för tidigt utsålda shower, än mindre för het åtgång på de dyraste platserna.

Varnar Swift

Tanken är i stället att debitera vad folk till slut betalar för biljetterna på svarta börsen och göra det svårare för den marknaden att existera.

Vad som än händer lär Swifts framträdande i Los Angeles inte gå back. Till showerna på Rose Bowl den 18 och 19 maj har hon sålt 110 000 biljetter, en ökning med 36 procent i jämförelse med turnén 2015.

Swift planerar också sex konserter i Europa och fem i Australien och Nya Zeeland.

Biljettanalytikern Patrick Ryan varnar Swift för maximera biljettpriserna och säger att taktiken riskerar att slå tillbaka.

– Jag har svårt att se att besökare som betalat toppriser kommer att lämna arenan med en känsla av att ha fått full valuta för pengarna

10 kvinnliga artisterna som tjänade mest 2017 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

Jay Z