Musik

Markoolio gör narr av Magnus Uggla

Av: 

Jon Forsling

MUSIK

Imiterar kollegan i nya videon: Han har inte hört låten än

Här driver Markoolio hejvilt med Magnus Uggla och TV4:s ”The voice”.

Men nya singeln ”Borta bra – hemma bäst” ska ses som en hyllning till den krullige sångaren.

– Soundet och sångmässigt ... det är en bra Uggla-låt, säger Markoolio om sin comeback.

2012 blir ett fullmatat år för MarkoMarkoolioLehtosalo, 37.

Med start den 20 januari åker han ut på en turné med föreställningen ”Karlsson på taket” tillsammans med Benjamin Wahlgren, och senare under året väntar ett andra barn tillsammans med flickvännen Jessica samt en turné med Diggiloo-gänget.

I dag har även hans nya video premiär på nöjesbladet.se.

”Du ska inte sjunga”

På ”Borta bra – hemma bäst” sjunger Markoolio för första gången sedan han placerade sig sexa i Melodifestivalens delfinal i Skellefteå 2009 med låten ”Kärlekssång från mig”.

– Egentligen borde jag vara rädd för att göra sånglåtar, för sist jag gjorde det gick det ju käpprätt åt helvete. Men det här är en fartfylld låt, inte en ballad som jag gjorde då. Min mamma var med mig i Skellefteå.

Efteråt sa hon: ”Marko, du ska inte sjunga. Du ska rappa”, berättar Markoolio och skrattar.

I videon spelar Markoolio en person som är snarlik Magnus Uggla. Personen sitter framför en skylt med texten ”The noise” – en solkar blinkning till TV4:s pågående talangsåpa ”The voice” där Uggla medverkar.

Hyllning till Uggla

Enligt Markoolio rör det sig om en hyllning till Magnus Uggla, eftersom den nya singeln är kraftigt Uggla-influerad.

– Soundet och sångmässigt... det är en bra Uggla-låt. Så bara för att slippa frågorna sen – ”fan vad du låter som Uggla” – bestämde jag mig för att skoja lite med honom i videon. Han har inte hört låten, säger Markoolio.

På fredag har ”Karlsson på taket” premiär i Halmstad. Marko spelar Karlsson med helikoptersnurran på ryggen, en av Astrid Lindgrens mindre sympatiska figurer.

”Ljuger och hittar på”

– Ja, men många av hennes figurer är ju så. Emil i Lönneberga jiddrar med farsan och Ida, Madicken och Lotta på Bråkmakargatan är också ganska obstinata, säger Markoolio.

– Men det är det som är roligt, just för att han beter sig på ett sätt som man inte får göra med barn. Han ljuger och hittar på bara för att se till sitt eget bästa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa solglasögon och badkläder hos Åhléns - här är årets trender.

Åhlens

Publisert: