Vikingarna tar farväl av fansen

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Då blir det sommarturné, ny skiva och avskedskonsert i tv

1 av 2 | Foto: UFFE NOEJGAARD
sista dansen Christer Sjögren får mera tid att satsa på sin egen karriär när Vikingarna lägger av. Men först väntar en ny skiva, vårturné och en dokumentärfilm om det redan legendariska dansbandet.

Vikingarna splittras efter sommaren.

Men fram till dess ska de hinna med både en turné, en skiva - och en dokumentärfilm.

Den 26 maj visas ett avskedsprogram med Vikingarna - ett av Sveriges mest kända dansband, på TV 4.

För drygt två månader sedan meddelade medlemmarna i Vikingarna att deras nästa skiva blir den sista.

Efter 11 miljoner sålda album, ett 40-tal låtar på Svensktoppen och 43 år i dansbandssvängen går medlemmarna skilda vägar.

- Det har varit som ett projekt nästan hela tiden. Medlemmarna har haft annat vid sidan av och sedan har Vikingarna dragits i gång emellanåt med en lp eller utlandsprojekt, berättade bandets manager Jörgen Arnemar då.

Men framgångssagan är inte riktigt över än.

Dokumentär i tv

Först ska Vikingarna ut på sommarturné - och så blir det en stor avskedsdokumentär med bandet i TV 4.

Den 26 maj sänds en timme med ett av Sveriges populäraste dansband.

- Det här blir deras tack och avskedsföreställning i tv. Vi kommer att spela in en konsert med bandet den 19 mars som de gör i Karlstad, säger Göran Winberg, producent för programmet.

Stora i Tyskland

Konserten som ska spelas in kommer att vara en kavalkad med det bästa från Vikingarna.

Programmet kommer även att innehålla en del dokumentära delar. Bland annat bilder från Tyskland dit bandet ska igen i vår.

- De ska vara med i ett stort, tyskt tv-program dit de är inbjudna just för att de lägger av. Vikingarna är ju mycket stora i Tyskland. Vi kommer att skildra bakom kulisserna från det tyska programmet samt dokumentära delar från turnén i Sverige, säger Göran Winberg.

Egen orkester

Efter sommarens sista spelning ska sedan medlemmarna i Vikingarna ägna sig åt egna projekt. Keyboardisten Erik Lihm satsar på sin Erik Lihms orkester och Lasse Westlin fortsätter som producent. Även Christer Sjögren kommer att fortsätta på egen hand.

Linda Hjertén

Publicerad: