Tomas Ledin krockar med sig själv

Nöjesbladet avslöjar: Spelar på Friends Arena och Cirkus – samtidigt

Tomas Ledin ska spela vid invigningen av Friends Arena.

Nästan samtidigt som han ska göra sin show på Cirkus.

– Vi måste repetera transporten för att jag ska hinna, säger sångaren till Nöjesbladet.

Roxette uppträder också.
Roxette uppträder också.

The Hives, Roxette, Tommy Körberg och First Aid Kit är redan klara att spela vid invigningen av Sveriges nationalarena, Friends Arena i Solna, den 27 oktober. Nu ansluter även Tomas Ledin, 60, till den stjärnspäckade musikfesten.

Men det var länge oklart om sångaren skulle kunna vara med.

– Jag trodde inte att det skulle vara möjligt eftersom jag gör min föreställning ”Showtime” på Cirkus samma kväll. Det kommer bli hektiskt och spännande, säger han.

”Blir James Bond”

För att allt ska klaffa måste Ledin repetera transporten från arenan.

– Det ska göras en noggrann genomgång av transporten. Invigningen börjar klockan åtta och jag ska stå på scen på Cirkus klockan nio. Bara transporten kommer ta en halvtimme. Vi kommer repetera förflyttningen. Det blir lite James Bond över kvällen, säger han.

Tomas Ledin kör just nu sin föreställning fyra gånger i veckan på Cirkus i Stockholm. Enligt sångaren blomstrar kreativiteten mer än någonsin.

– Jag rider på en vågtopp. Det känns enastående kul. Jag befinner mig i en väldigt kreativ period i livet. Utöver föreställningen har jag varit i studion och skrivit mycket nya låtar och spelat in en hel del.

”Brinner mer”

Allt tog fart för fyra år sedan. När Ledin bestämde sig för att börja anta nya utmaningar.

– Jag började tacka ja till sånt som jag tidigare tackat nej till, som att medverka i tv-program eller göra föreställningar på en fast scen. Det har lockat fram min energi, inspiration och vilja. Jag brinner mer än någonsin som artist, säger han.

Publisert: