– Jag tänker på honom varje dag

Uppdaterad 2011-06-20 | Publicerad 2011-06-19

Basisten Johnny Christ om saknaden efter vännen

STOR PRESS Johnny Christ tror att nästa skiva utan Jimmy Sullivan kommer att bli en tung process.

– Om det blir en till skiva ser jag inte fram emot det. Den blir jävligt tuff att skriva.

Betoningen ligger på ”om” när Johnny Christ pratar om Avenged Sevenfolds framtid.

Och saknaden efter sin döde vän.

Jimmy Sullivan.

Platinabandet gör en blixoperation på Metaltown: landar, spelar, flyger. Nöjesbladet får som enda tidning prata med basisten Johnny Christ en halvtimme innan han står på scen inför 25 000 fans.

Förra månaden släppte Avenged Sevenfold spåret ”Not ready to die”. Det är den första musik gruppen skrivit sedan motorn Jimmy ”The Rev” Sullivan hittades död av en överdos i december 2009.

”Alltid där”

– Snubbe, jag tänker på honom varje dag, säger Johnny Christ uppgivet.

– Glad tanke, sorglig tanke – han är alltid där. Alla pratar om honom minst en gång per dag och vi skrattar åt minnena. Sorgen försvinner aldrig.

Den bleke, tanige 26-åringen berättar öppet om hur svårt det var att skriva ”Not ready to die”, en låt som han säger inte skulle platsa på ett riktigt Avenged Sevenfold-album.

– Om vi känner press inför nästa skiva? Absolut. Jag TROR att det blir av. Det är en väldigt tung och annorlunda process, och ännu en påminnelse om vår döde vän. Vi saknar en viktig bit i pusslet och jag kan inte säga alls hur nästa släpp kommer att låta, om det ens blir av.

”Briljant man”

Är du arg på honom för att han dog som han gjorde?

– Enda ilskan jag känner är för att döden är oåterkallelig. The Rev var en briljant man som valde sin livsbana. Killen hade klärvoajans inför sitt slut. ”Fiction”, som han sjöng på några dagar innan han dog, hade inte funnits annars. Där sa han adjö. Det är för mycket av en slump för att vara just det.

Christ säger att den avlidne trummisen länge, även innan banden slog igenom, sa att han skulle bli en stjärna och dö innan han fyllde 30.

– Han levde livet till max och det går inte att vara arg eller ledsen på honom för det. På sina 28 år levde han mer än 90 procent av världens befolkning gör på en livstid, det garanterar jag.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln