Magiskt, Blood Orange

Publicerad:

MUSIK

En av sommarens bästa konsterter

Blood Orange.
Blood Orange.

Blood Oranges soulpop dansar och gråter bakom runda solglasögon på samma gång.

Som ni förstår pratar vi om den bästa musiken.

Blood Orange är den ultimata Way Out West-bokningen. Devonté Hynes personifierar den perfekta hipstern, någon för alla Supreme-kepsar och limiterade Vans-skor som bakfullt vallfärdar mot Linné-tältet att förlika sig med.

Men den 28-årige New York-boende britten är så mycket mer än så. Han har lagt grunden för en modern och älskvärd internet-soul som kulminerade i Solanges enorma ”Losing you”, producerad av just Hynes.

Någonting som man knappast såg komma när han solodebuterade under pseudonymen Lightspeed Champion, än mindre i mitten av nollnoll-talet när han var en del av punk-bandet Test Icicles.

Förföriskt

I dag stöttar han sig på kryckor och ett magiskt band som osar New Yorkskt 80-tal men även får mig att tänka på The Style Council. Tillsammans med bland andra sin flickvän – sångerskan Samantha Urbani – skapar han ett förföriskt sängkammar-sväng av lika delar saxofon, slap-bas och funkig Prince-gitarr.

Med handen i kavaj- fickan sjunger Hynes de ljuvliga soul-sångerna ”Chamakay”, ”You’re not good enough” och ”It is what it is” som var han född till det inför ett kokande tält som knappt hämtat sig från natten innan.

En av sommarens bästa konserter.

Blood Orange

Plats: Linné, Way Out West. Publik: Ett sprängfullt tält. Längd: 50 minuter. Bäst: ”Chamakay”. Sämst: Att inte alla artister har så fläckfri smak.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN