Rita Ora

”Du ser halvdöd ut” - Simon Cowell sågar svenska Max, 27

Av: 

Torbjörn Ek

MUSIK

Men publikens jubel räddar honom kvar i brittiska ”X Factor”

Simon Cowell gav en av sina värsta sågningar i ”X Factor”.

Men svenska Max Stone, 27, räddades kvar av en jublande arenapublik.

– Det kändes otroligt skönt när publiken jublade så mycket, säger han.

Den legendariska ”X Factor”-domaren Simon Cowell, 56, levererade sågningen redan när svenska Max Stone klev in på scenen, inför en fullsatt Wembley arena.

– Max, du ser, om du inte har nåt emot att jag säger det, halvdöd ut. Jag har faktiskt aldrig fått ut något av din personlighet.

Då hade svenska Max Stone tagit sig igenom de första audition-delarna och valts ut av juryn i flera steg innan Cowell skulle reducera ner 17 artister till sex i sin kategori av artister över 25 år.

Hånades av Cowell

Och hånen fortsatte från den ansedda domaren:

– Berätta något roligt som du har gjort i livet, sa Simon Cowell till Max och vände sig sen mot sina domarkollegor med orden:

– Ni ser, jag kommer inte få något svar.

Max Stone har svenska föräldrar, men bodde i Devon i sydvästra England tills han var sju, då flyttade familjen till Sverige och Max upptäckte sitt musikintresse när han bodde i Stockholm fram tills för fem år sedan.

I sändningen av ”X Factor” svarade han på Simon Cowells fråga genom att framföra sin version av Bob Marleys ”Turn your lights down low”.

Hyllades av Rita Ora

Max hyllades av såväl Rita Ora, 24, som Cheryl Fernandez-Versini, 32, som också sitter i juryn. Men Simon Cowell var ändå inte imponerad.

– Jag tror bara inte att folk kommer gilla dig särskilt mycket, sa han.

Det fick arenapubliken i Wembley att bua unisont. Därefter började publiken skandera att Max Stone förtjänade att gå vidare.

– Det kändes otroligt skönt när publiken jublade så mycket. Det blev som ett bevis för att de accepterar mig och min personlighet, säger han.

Till slut lät sig Simon Cowell bevekas av publikens entusiasm och skickade Max Stone vidare.

– Jag har fått en hel del sågningar av Simon, men det har jag varit förberedd på. För jag är inte den vanliga personen som går vidare i ”X Factor” på grund av min personlighet. De flesta är ju väldigt energiska, utåtriktade och dramatiska. Jag är inte sån. Jag försöker bara att vara mig själv och visa att även om man är lite annorlunda så kan man vara bra, säger han.

Bytte namn på grund av uttalet

Men hur kände du när Simon Cowell sa att du såg halvdöd ut?

– Grejen är den att det man inte ser på tv är att klockan då var närmare två på natten, vi hade varit där i 14–15 timmar så när han sa att jag såg halvdöd ut så var jag faktiskt det.

I helgen väntar nästa steg i tävlingen. Max Stone, som föddes Paulsson och tog sitt artistnamn när engelsmännen hade svårt med uttalet, coachas av Simon Cowell och One Directions Louis Tomlinson, 23, i Cowells hus. Bara hälften av deltagarna tar sig vidare till de direktsända veckofinalerna.

Det mesta av helgens program har redan spelats in, men Max Stone vet ännu inte resultatet, det kommer meddelas i en direktsänd show lördags- och söndagskvällen på brittiska tv-kanalen ITV.

– Det kändes som att jag gjort allt jag kunnat och visade att jag inte bara är en sångare utan en musiker också, förhoppningsvis, säger Max Stone.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Jojje Wadenius kompade Simon & Garfunkel på Råsunda

ÄMNEN I ARTIKELN

Rita Ora

X factor

Simon Cowell

Max Stone