Nu slår Zara Larsson tillbaka mot Günther

avLinn Elmervik

Sångerskan: ”Günther, I dont think so”

1 av 4
Zara Larsson

Günther, 47 kallade henne för ”en av många fjortisbrudar”.

Nu slår Zara Larsson, 17 tillbaka mot artisten.

– What the fuck, jag trodde han var död, säger hon i podcasten ”Den fantastiska resan”.

Artisten Günther, som egentligen heter Mats Söderlund, upprördes över Zara Larssons uttalanden om Bråvallafestivalen i en intervju med Dagens Nyheter. Det fick honom att gå till attack mot sångerskan på Facebook.

”Du är en av många fjortisbrudar som är världsberömda i Stockholm och som hypas maximalt men som inte kommer med hits utan endast en massa tjafs”, skrev han.

Nu slår Zara Larsson, som tidigare inte velat bemöta attacken, tillbaka mot ”Ding ding dong”-artisten i sin podcast ”Den fantastiska resan”.

– Folk blev såklart upprörda, varav en av dem var Günther. What the fuck, jag trodde han var död? säger hon.

”Ska du prata med mig?”

Hon ifrågasätter Günthers rätt att kritisera henne som artist.

– Det roliga var när han skulle prata om vilka hits jag har gjort. Okej, du har gjort två låtar, varav en heter  ”The ding dong song och ”Teeny weeny string bikini”, ska du prata med mig om låtar som är hits och en artistkarriär? Günther, I dont think so.

Zara Larsson har fått ta emot mängder av näthat efter att ha uttalat sig i feministiska frågor - men också fått stöd av fans och kändisar på sociala medier.

– Det är så jävla fint ändå efter en vecka med otroligt mycket hat från alla håll och kanter, att folk har trendat hashtagen BackaZara. Då vill jag gråta en skvätt för jag tycker människor är så himla fina. Jag blir så glad, säger hon i podcasten.

”Förstår inte folks hot”

Hyllningarna ger henne kraft att fortsätta diskutera feminism.

– Jag hade inte orkat fortsätta om jag bara hade fått idiotiska kommentarer om att jag borde dö, men jag hade heller inte orkat hålla på med feministiska inlägg om livet var perfekt. Då hade det inte behövts, säger hon.

Samtidigt kritiserar hon hatkommentarerna skarpt.

– Jag förstår inte folks grova hot och kränkningar. Det är inte förståeligt att de ska hota mig till livet och vilja våldta och misshandla mig.

Podcastavsnittet ”Günther, sätt dig ner” finns ute från och med i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM