Musik

Snart vaknar rockbjörnen

Av: 

Emily Asserbäck

MUSIK

”Musikpriset ska bli större och mäktigare”

Aftonbladets musikgala Rockbjörnen ligger i ide.

Men återuppstår snart i ny gnistrande päls.

– Svenska folkets musikpris ska bli ännu större och mäktigare, säger nöjeschef Klas Lindberg.

Delar av ABBA återförenades när Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad möttes för att ta emot pris på Rockbjörnen-galan.
Delar av ABBA återförenades när Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad möttes för att ta emot pris på Rockbjörnen-galan.

I 30 år har Aftonbladet stått värd för Sveriges folkligaste musikgala. I vintras firade Rockbjörnen 30-årsjubileum och slog nytt röstrekord.

1 139 530 röster bestämde vilka artister som tog hem priser i de elva kategorierna. Galamånaden januari närmar sig med stormsteg och intresset för Rockbjörnen är stort. Men i år kommer björnen att sova i januari, för att sen vakna till liv med ett jättevrål senare i år.

– Rockbjörnen vilar lite extra länge i sitt ide i år. Han behöver den extra energin för att bli ännu större och mäktigare när det nu är dags att förnya det svenska folkets musikpris, säger nöjeschef Klas Lindberg.

I 30 års tid har Aftonbladets läsare premierat sina musikfavoriter. Nu är det dags att bryta ny mark.

– De senaste åren har människors sätt att uppleva och köpa musik förändrats ganska radikalt. Då är det naturligt att vi nu tar ett nytt grepp även på Rockbjörnen för att det också i fortsättningen ska vara svenska folkets ledande musikpris, säger Aftonbladets kommunikationschef Nicke Franchell.

Folket bestämmer

Hur björnen ska återuppstå är fortfarande hemligt men en sak är säker. Det är svenska folket som bestämmer vem som ska få de åtråvärda björnarna.

– Vi kommer inte att rucka på Rockbjörnens särart, att det är svenska folket och inte någon specialiserad jury som utser vinnarna, säger Nicke Franchell.

ABBA fick pris

Den 23 januari i år var magisk för många. På Rockbjörnens 30-årsjubileum på Cirkus stegade två av världens mest kända kvinnor upp på scen: Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog. De två abborna förenades när de tog emot priset för ”lifetime achievement” som endast delades ut i samband med galans jubileum.

– Vi är enormt ödmjuka inför att en ny generation har lyssnat på vår musik. Man blir aldrig trött på det. Vi blir aldrig blasé, vi är precis lika nervösa som när vi brukade gå på scenen förr, sa Agnetha Fältskog till Nöjesbladet då.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Publisert: