Kolla – här gör Afro-dite comeback

MUSIK

...och på julafton släpps nya låtar

Afro-dite är tillbaka.

I natt uppträdde trion tillsammans.

Men utan någon nakenchock.

Foto: PÅ SCEN IGEN Afro-dite är tillsammans igen för första gången på fem år. Blossom Tainton, Gladys del Pilar och Kayo gjorde sent i går kväll comeback på Café Opera.

Afro-dite klev upp på scenen på Café Opera i Stockholm strax före midnatt i går.

– Det känns nervöst. Gladys kommer direkt från en spelning i Norrköping och Blossom kommer hela vägen från Åre, säger Kayo Shekoni före giget.

Efter att i några år lagt mest krut på individuella prestationer bestämde sig Gladys del Pilar, Blossom Tainton och Kayo Shekoni i höstas för att spela in ett nytt album. Nu ligger skivsläppet alldeles runt hörnet.

– Vi släpper fem låtar på vår hemsida nu på julafton och så ger vi bort två jullåtar. Det känns lite coolt att släppa skivan själva.

”Var rätt naket”

Senast gruppen var aktuell med nytt material var 2002 och samma år vann de Melodifestivalen med låten ”Never let it go”. I Eurovision Song Contest slutade Afro-dite på en åttonde plats och skapade starka reaktioner för sina scenkläder. Utstyrslar som gav upphov till kvällstidningsordet ”nakenchock”.

– Vi är rätt stolta över det nu i efterhand. Just då förstod vi inte vad som var så stor grej. Men jag såg bilder på det häromdagen. Det var rätt naket, säger Kayo.