Crucified Barbara: Därför ratar vi Sverigespelningar

Publicerad 2015-01-17

P3 Guld-pristagarna: ’Svårt hitta tuffa klubbar i Sverige’

Crucified Barbara kan med lite flyt bli Årets rockband flera gånger om. ”Vi försöker egentligen inte tänka att det är det viktigaste vad en människa eller en jurygrupp tycker”, säger trummisen Ida Evileye. Från vänster: Nicki Wicked, Mia Coldheart, Ida Evileye och Klara Force.

Crucified Barbara är nominerade till flera av Sveriges största musikpriser som årets rockband.

Men bandet turnerar hellre utomlands än här hemma..

- Jag tycker att Sverige känns lite safe i jämförelse med andra länder, säger Ida Evileye.

P3 Guld i kväll, Grammis och Manifest. Prisnomineringarna regnar över Crucified Barbara.

Men bandet lägger inte alltför stor vikt vid utmärkelser.

”Mycket regler”

- Jag tycker det är lite tvetydigt. Vi försöker egentligen inte tänka att det är det viktigaste vad en människa eller en jurygrupp tycker. Men samtidigt, eftersom det kommer från flera håll, är det någon typ av bevis på att vi gjort något bra, säger Ida Evileye, eller Ida Stenbacka som hon egentligen heter.

Rockbandet föredrar att turnera utomlands framför Sverige.

Frankrike och Sydamerika hör till favoriterna.

- Jag tycker att Sverige känns lite safe i jämförelse med andra länder. Det kan säkert fungera bra för vissa band, men det är väldigt mycket att följa regler och så här ska det vara. Det är svårt att hitta de tuffare rockklubbarna med en härlig äldre man eller kvinna som jobbat där i 30 år och kan prata om vilka häftiga och legendariska band som varit där och spelat. Det händer ju inte i Sverige på samma sätt.

”Jävligt roligt att resa”

Ida Evileye säger att de trivs bra med turnélivet.

- Det är jävligt roligt att resa världen med sina tre bästa vänner, samtidigt som man kan hålla på med det man älskar. Sedan finns det också dåliga dagar.

Ida Evileye är en av fyra medlemmar i rockbandet som också består av Mia Coldheart, Klara Force och Nicki Wicked. Crucified Barbara har funnits sedan 1998 och har hållit ihop sedan dess.

”Jobbigt ibland”

- Vi är även väldigt goda vänner privat och umgås mycket så det känns som att det är både en stark vänskap och ett företag.

Hur har ni lyckats hålla ihop?

- Man skaffar bandmedlemmar som inte har väldigt stora egon. Men det är så klart jobbigt ibland också. Vi kan vara oense om saker och gå genom jobbiga perioder, men i slutändan så försöker vi ändå att respektera varandra och prata, säger Ida Evileye.

Crucified Barbara

Består av: Mia Coldheart (egentligen Mia Karlsson), 34, på sång och gitarr, Klara Force (egentligen Klara Rönnqvist Fors), 33, på gitarr och kör, Ida Evil­eye (egentligen Ida Stenbacka), 33, på elbas och Nicki Wicked (egentligen Jannicke Lindström), 31, på trummor och kör.

Bakgrund: Bildades 1998 i Stockholm. Deltog i Melodifestivalen 2010 där de gick vidare till Andra chansen. Är nominerade till P3 Guld, Grammis och Manifest.

ANNONS