Mötley Crüe till Sweden Rock: ”En grym festival”

1 av 5
Mötley Crüe.

avJoacim Forsén

MUSIK

2005 gjorde de stor svensk scencomeback på festivalen i Blekinge.

Nästan på dagen tio år senare återvänder Mötley Crüe till Sweden Rock Festival för att ta farväl.

– Det är en grym festival. Vi hade verkligen kul senast vi spelade där, säger Nikki Sixx till Nöjesbladet. 

Det var i januari i år som Los Angeles-bandet höll en presskonferens i Hollywood. Beskedet var att de lägger av. Men först efter en lång avskedsturné för fansen.

– Det är fantastiskt att kunna avsluta det här tillsammans, vi fyra. Inte två av oss och två  från nåt annat band. Vi vill inte ha något sånt, säger Nikki Sixx.

”Känns som varje gig är det sista”

När Nöjesbladet träffar basisten i Los Angeles har han några lediga veckor från USA-kapitlet av "Mötley Crüe final tour”, som pågår för fullt.

– Det känns som varje gig är det sista. Jag vill verkligen att de som kommer och aldrig har sett oss förut, och aldrig kommer att se oss igen, ska få uppleva samma sak som nåt äldre syskon har gjort. Att de också ska fatta vad Mötley handlar om, säger han.

Nu är det klart att Mötley Crües avkedsturné kommer till Sverige. Spelningen blir på Sweden Rock, väldigt bekant mark för Mötley Crüe. Det var här bandet gjorde stor scencomeback i Sverige 2005 och det var på samma festival de 2012 gjorde sin senaste konsert här hemma.

– Det är en grym festival. Vi hade verkligen kul senast vi spelade där, säger Sixx.

Festivalgiget i Sölvesborg i sommar ser ut att bli det sista Mötley gör i Sverige. Men basisten avslöjar att de vill göra en egen turné i Europa på egen hand också.

– Förutom festivalspelningarna i sommar vill vi självklart komma tillbaka och göra en ordentlig headline-turné i Europa som Mötley också.

Kommer att lägga av

Men sen är det definitivt över. Att det verkligen ska bli den sista turnén har LA-band poängterat från start. Till och med så kraftfullt att de skrivit ett kontrakt som förhindrar medlemmarna att återuppstå som Mötley Crüe. På riktigt eller bara ett pr-trick, Nikki Sixx är åtminstone väldigt tydlig med att han menar allvar. 

– Så länge jag lever kommer jag aldrig spela en Mötley Crüe-låt igen. Vi har haft 35 år som band. Om du inte såg oss då kommer du aldrig se oss. Inte med mig, jag tänker aldrig vara så respektlös mot mitt band. Jag vill avsluta det här i Los Angeles den 31 december 2015, buga oss en sista gång vid midnatt och det är allt. Nästa kapitel, säger Nikki Sixx.