Musik

Veckans spaning

Av: 

Joakim Wedholm

MUSIK

Musikredaktör Joacim Persson listar sina aktuella favoriter

Joacim Persson.
Joacim Persson.

1. ”Oj vad jag har saknat Annika Norlin” är det första som slår mig när jag hör Honungsvägens ”Kroppen din och hjärtat mitt”. Och det visar sig ju vara komiskt. Umeås super­indiegrupp med Henrik Oja i spetsen samlar medlemmar från bland andra Invasionen, och Syket och för textskrivandet står bland andra Matti Alkberg och just Norlin. Första låten från den kommande debuten är däremot skriven av sångerskan Christina Karlsson och är en oerhört vacker och slingrig gitarrindiepärla om att mista någon närstående. Allra, allra bäst just nu.

2. Det fortsätter sippra ut briljanter från Lykke Lis kommande album. Den tredje, låten ”Gunshot”, är det mest 80-talsekande hittills och känns som en omedelbar och avslappnad radiohit för både P3 och nattradion. Förväntningarna på ”I never learn” är skyhöga.

3. Peter LeMarcs Facebook-sida är verkligen en guldgruva för den som vill lära känna sångaren lite närmare. Ambitiöst, öppet och med en sällsynt familjär ton flödar sidan av skisser på låtar, demos, outgivet material och härlig nostalgi. Till nästa vecka utlovar han dessutom eventuellt en glad nyhet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: