Entombed krigar vidare om bandnamnet

Patent- och registreringsverket avslår protester

Tvisten mellan medlemmarna i Entombed fortsätter.

När sångaren Lars-Göran Petrov fick rätten till bandnamnet registrerade gitarristen Alexander Hellid ett spritmärke i samma namn.

Nu avslår Patent- och registreringsverket Petrovs protester.

Varumärkesstriden mellan metalbandets gitarrist Alexander Hellid och sångaren Lars-Göran "LG" Petrov har pågått i flera år. 2014 fick Petrov rätten till bandnamnet, efter att båda medlemmarna under en tid använt det på varsitt håll.

Alexander Hellid överklagade utan framgång, och svarade i stället med att registrera ett varumärke för sprittillverkning i samma namn. Det uppskattades inte av den forne bandkollegan.

”Konkurrerar inte”

Lars-Göran Petrov protesterade mot Alexander Hellids registrering av namnet, och menade att det kunde förväxlas med bandverksamheten. Han menade också att Hellid handlat i ”ond tro” när han registrerade namnet och att det fanns en ambition om att ”vilseleda allmänheten”.

Petrov vinner inget gehör hos Patent- och registreringsverket, som avslår hans protester i frågan.

”Varorna konkurrerar inte med de tjänster som invändarens märke avser och dessa kompletterar inte heller varandra”, skriver de i ett beslut den 8 mars.

Bröt med varandra

Alexander Hellid och Lars-Göran Petrov var de sista originalmedlemmarna i Entombed innan Hellids namn plötsligt saknades i pressreleasen inför skivan ”Back to the front”.

Efter brytningen gick Alexander Hellid samman med två tidigare medlemmar ur originaluppsättningen, Nicke Andersson och Ulf Cederlund.

Nöjesbladet har sökt Alexander Hellid och Lars-Göran Petrov.

Publisert:

LÄS VIDARE