Pernilla Andersson om Grammisgalan: "Otroligt förminskande"

Av: Filip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Presenterades som fiskare

1 av 5

Artisten och producenten Pernilla Andersson presenterades som fiskare och student på Grammisgalan i går.

Något som gjort henne minst sagt upprörd.

– Otroligt förminskande, skriver Pernilla Andersson på Instagram.

Pernilla Andersson, 41, var inbjuden som presentatör under gårdagens Grammisgala. Men när artisten och producenten själv skulle beträda scenen för att dela ut priset i kategorin "årets producent" fick hon ett något märkligt välkomnande.

I stället för att presenteras som artist och producent välkomnades hon upp på scen som fiskare och student.

Något som fick Pernilla Andersson att ryta till på sitt Instagramkonto efteråt.

”Det var viktigare att presentera mej som fiskare (?!), melodifestivaldeltagare och student vid Balettakademien (några månader -93) än som Sveriges första kvinnliga producent (2002, Capitol) eller som den enda kvinna som fått producentpris av George Martin.”

Gick in till The Beatles

De flesta prisutdelare och presentatörer som medverkar på Grammisgalan får gå in på scenen till någon av sina egna låtar. Det fick inte Pernilla Andersson. I stället ackompanjerades hennes promenad in på scen av The Beatles "Come together".

”När de flesta artister gick in till sin egen musik så kunde tydligen Grammis inte hitta en enda låt i min snart 17 åriga karriär som dög att gå in till. Så jag fick gå in till Come Together av Beatles. (Bra låt men alltså...) Otroligt förminskande”, skriver artisten på Instagram.

Kommer inte gå på Grammis igen

Pernilla Andersson skriver på sin Instagram att den enda ljuspunkten under galan var när hon åtminstone fick tillfälle att markera att det endast var män som var nominerade i kategorin årets producent. I stället för att säga "de nominerade är" betonade artisten den skeva könsfördelningen genom att säga "de nominerade MÄNNEN är".

Nu blir det inga fler Grammisgalor för Pernilla Andersson:

"Och ja. Jag är ledsen. Jag kommer inte gå på Grammis igen", skriver hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN