Vulkano åker på Sverigeturné: ”Ska bli så fett”

1 av 3 | Foto: Olof Grind
Cissi Efraimsson och Lisa Pyk Wirström i Vulkano

avLeo Pettersson

MUSIK

Albumet ”Peach Punch” har hyllats i hela landet.

Nu åker också Vulkano ut på en Sverigeturné.

– Det ska bli så jävla fett att komma ut ur studion och vifta på våra lurviga, säger bandet i ett pressmeddelande.

Förra året släpptes albumet ”Peach punch”, vilket var bandets tredje studioalbum. Skivan, med låtar som ”Runaway” och C’est Bon”, har kritikerrosats och nu åker Vulkano med fullt liveband ut på en Sverigeturné.

Turnén börjar i mars och duon Cissi Efraimsson (sång, trumor) och Lisa Pyk Wirström (sång, synth) ser fram emot att spela låtar från succéskivan.

– Vi har inte gjort en Sverigeturné på länge och det ska bli så jävla fett att komma ut ur studion och vifta på våra lurviga. Det känns så naturligt och härligt att stå på scenen. En maximalistisk känsla av nuet, säger Vulkano i ett pressmeddelande.

”Våra musiker är våra små barn”

Under turnén kommer bandet att växa till en fem personer stark uppsättning. Bland annat ansluter Lisas pojkvän och Cissis bror.

– Det blev verkligen ett family band. Det kändes naturligt. Jag är turnémamma och Lisa är turnépappa. Våra musiker är våra små barn som vi både gullar och kör runt med. Vi hoppas att det kommer massa folk till spelningarna, som är sugna på fest, säger Cissi Efraimsson.

Första stoppet är i Göteborg den 2 mars.

Droger, bitattacker och sexism - här är festivalskandalerna vi minns 02:53
ARTIKELN HANDLAR OM