Marie Picasso

MUSIK

The secret (pop)

Det lackar mot jul.

Det innebär att även bittra rockkritiker från Lappland kan vända andra kinden till, dölja djävulshornen under en tomteluva och dela ut mjukare klappar än vanligt.

Ja, jag pratar om mig själv här. Det är ett mirakel.

Jag tänker, på allmän begäran, inte jämföra Marie Picasso med artister med smak och koll. Ni vet, de där som bygger upp sina karriärer utan att behöva stämpla in i ”Idol”-fabriken.

Det vore inte bara orättvist.

En sån text skulle, med tanke på årstiden, vara olämplig för barn. Och barn är ju, om vi ska vara ärliga, målgruppen här.

”The secret” ska i stället jämföras med tidigare ”Idol”-vinnare. De lever som bekant i en helt egen värld. En värld där Picassos cover på Skunk Anansies ”Weak” – en dokumenterat genomusel skitlåt – förvånande nog inte kastas i fängelse utan att passera gå.

Picassos album är inte ett lika stort stolpskott som Markus Fagervalls debut. Hon landar snarare nånstans mellan Daniel Lindström och Agnes.

Hennes skval’n’b har hyfsade låtar. Och sången är mitt emellan bra och intetsägande. Det går till och med att skönja nåt varmt och personligt i covern på Jackson 5:s ”I’ll be there”.

Lät det där elakt? Inte alls.

Det är en tidig julklapp från en snäll tomte.

Bästa spår: ”Winning streak”.

Markus Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM