Mando Diao har sparkat medlem

1 av 2 | Foto: PER JOHANNESSEN
Nu är de bara fyra.
MUSIK

I kväll spelar Mando Diao på Gröna Lund.

Men till turnéstarten finns bara fyra av de fem medlemmarna kvar.

- Vi har sparkat Daniel Haglund, säger sångaren Gustaf Norén.

De är precis hemkomna från en hysterisk turné i Japan. I kväll uppträder Mando Diao på Gröna Lund i Stockholm, som är starten för deras första riktiga turné i Sverige.

Men Borlängebandet är sig inte helt likt. En av Mando Diaos ursprungliga medlemmar finns inte längre kvar i bandet.

Organisten borta

I slutet av februari sparkades organisten Daniel Haglund.

- Vi var alla överens om det. Det berodde dels på personkemin, men även på att när vi accelererar får det inte finnas någon som är trött, säger bandets sångare Gustaf Norén.

Under slutet av januari tvingades Daniel Haglund att ta ett tillfälligt avbrott från Mando Diao. Han skulle vara pappaledig. När han sedan var redo att komma tillbaka till bandet, möttes han av chockbeskedet.

- Jag har fortfarande konstiga drömmar. De har pratat ihop sig och påstår att det skulle finnas en musikalisk förklaring till att jag har sparkats. Men jag tror det beror på att de tröttnat på mitt umgänge, säger Daniel Haglund och tillägger:

- Jag fick höra att de inte ville ha något med mig att göra längre. De är verkligen så barnsliga.

Enligt Mando Diao var beslutet att sparka Daniel det mest tråkiga som hänt bandet. Men det finns bara ett mål för dem - att tänka på gruppens bästa.

"Vi är ett rockband"

- Om det är någon vi har trampat på tårna, så förlåt. Men vi är inga medmänniskor. Vi är inga humana, politiskt korrekta individer. Vi är ett rockband som bara kämpar för Mandos bästa, säger Gustaf Norén.

Världspremiär!

Se Mando Diaos nya video.

Andreas Karlsson