Ludwig Göransson

Svenske låtskrivaren vinner Grammy i USA

Av: 

Benjamin Andrée

MUSIK

Svenske låtskrivaren Ludwig Göransson vann en Grammy för filmmusiken till filmen ”Black Panther”.

Svenske låtskrivaren Ludwig Göransson som totalt kan vinna fyra priser under nattens Grammy Award i Los Angeles fick reda på att han vunnit en statyett redan innan han hunnit gå in och sätta sig.

Mitt under en filmad intervju med Variety på röda mattan får Ludwig Göransson reda på att han vunnit en Grammy för filmmusiken till ”Black Panther”.

Ludwig Göransson.

”Det här betyder massor” säger han i intervjun efter att han precis fått veta att han vunnit. ”Jag har jobbat med Donald Glover i 10 år. Jag har jobbat med Ryan Coogler i 10 år. Och nu är jag här, vi firar dessa båda artister, jag är oerhörd hedrad.”

Förutom filmmusiken till ”Black Panther” har Göransson nominerats för sina samarbeten med artisten Childish Gambino.

Totalt har han chans att vinna fyra priser under galan.

Det svenska hårdrocksbandet Ghost blev däremot utan pris. Bandet var nominerat i kategorierna årets rockalbum och årets rocklåt. Bandet har vunnit pris tidigare på galan, 2016 utsågs deras låt "Cirice" till årets metallåt.

Artisten och tidigare "Idol"-vinnaren Erik Grönwall  var nominerad för sin roll i livesändningen av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices musikal "Jesus Christ superstar" men blev utan Grammy då priset i den kategorin gick till ”The Band’s Visit”.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Nominerades inte – nu bojkottar han Grammygalan för alltid

ÄMNEN I ARTIKELN

Ludwig Göransson

Grammygalan

”Black Panther”